Han har vunnet over 2000 løp og kusket inn over 63 millioner kroner - nå vender han hjem

Han har vunnet over 2000 løp og kusket inn over 63 millioner kroner. Nå gleder travnestor Bjørn Garberg seg til å "komme heim" og kjøre åpningsløpet på Varig Orkla Arena.

Familien Garberg, her representert med Bjørn Garberg (t.v.) og broder Erik Morten, har betydd mye for travsporten langt utover Trøndelags grenser. Nå gleder travtrener Bjørn seg til å kjøre løp på Fannrem.  Foto: Arkivfoto

Sport

Bjørn Garberg er for mange også utenfor travfamilien kjent som mannen bak storheter som blant andre Hambler F, Tamin Sandy, Apollo Ørnhøj og Troll Jahn. Den 28. november i 1993 havnet han på hele Europas travlepper da han på San Siro i Italia kusket Tamin Sandy inn til seier i det store treårsløpet Orsi Mangelli, med en førstepremie på nesten 1,3 millioner kroner. Fra det øyeblikket var Bjørn Garberg, fra Gjølme Gård i Orkdal, en verdensartist.