Tilbake på landslaget

Pål André Helland (17) fra Kyrksæterøra er med i den norske G17-landslagstroppen, som lørdag reiste til turnering til La Manga.
Sport

– Jeg er både stolt over overrasket over at jeg ble tatt ut. Det viser at jeg har vært tålmodig i opptreningen etter benbruddet i juli i fjor sommer, sier han.


Pål André kommer med til turneringa som reserve etter frafall i den opprinnelige troppen. Det betyr at han fredag fikk hastverk med å pakke, for allerede lørdag var den norske troppen på plass i Spania.


Pål André var først i full trening igjen i november, og i desember våget han endelig å gi alt i taklingene. Venstrefoten er nå like god som før bruddet, men Rosenborg-spilleren føler seg ikke helt i toppslag. Likevel håper han å få tillit på La Manga, og håper å overbevise landslagsledelsen om at han er god nok for å spille for Norge.


G17-landslaget møter Polen mandag, Nederland onsdag og avslutter mot Tsjekkia fredag. Pål har vært på landslagssamlinger med flere av spillerne tidligere, og ser spesielt fram til å treffe igjen de som er blitt gode kamerater. Hemnværingen er for øvrig eneste trønder i toppen.


– Jeg er giret på å vise meg fram, og kan spille i alle posisjoner på midtbanen, sier han forventningsfullt til ST.


Les hele saken i ST 3. februar.


Pia Johansen