Ute ned nytt brudd

Rosenborg- og landslagsspiller Pål André Helland (17) har pådratt seg sitt andre benbrudd siden i fjor sommer.
Sport

– Men jeg skal ikke miste mye av dette. Jeg er heldig med tidspunktet, og samtidig kan jeg være tilbake i trening om to til fem uker, forteller 17-åringen fra Kyrksæterøra til ST.


Pål André har brukket det såkalte båtbenet, som går tvers over foten. Er han heldig, unngår han operasjon, og kan være raskt tilbake. I verste fall må han operere inn bolter, og blir ute til midten av desember.


Han ler litt når han forteller om hvordan han pådro seg benbruddet. For det skjedde ikke på fotballbanen.


– Jeg hadde det travelt, og løp på ovnen hjemme. Jeg har spilt med bruddet i halvannen måned.


Bruddet ble først oppdaget forrige uke. Pål André fikk vondt og ble kvalm etter at han fikk seg en kakk under trening på skolen (KVT), og fikk beskjed om å dra på røntgen. Han legger ikke skjul på at han ble litt skeptisk og så for seg nye måneder uten trening da det ble påvist brudd.


– Heldigvis fikk jeg forklart at det ikke var så alvorlig denne gangen, sier han til ST.


Pål André hadde nylig blitt RBK-spiller da han i juli i fjor brakk venstre leggbein og ble ute i fire måneder. Det var tungt å ligge gipset på sofaen hjemme hos foreldrene på Øra, og han brukte tid på å komme tilbake for fullt. Han var imidlertid i storform til seriestart, og stortalentet kan se tilbake på en sterk sesong både på klubb og G17-landslaget.


Pål André bekrefter at KIL/Hemne har sendt forespørsel til Rosenborg og ønsker han tilbake til moderklubben. Men han har takket nei, og blir i Rosenborg, der han stortrives.


Les hele saken i ST 6. november.


Pia Johansen