Trønderfest med «Gud»

For første gang kommer en av fotballens aller største helter, Robbie «Gud» Fowler, til Trondheim. Og arrangementet er åpent for alle.

Før helaftenen på Clarion, vil Fowler delta på boksignering sammen med Ragnhild Lund Ansnes.Foto: Johan Mathis Gaup 

Sport

Det er en unik begivenhet som finner sted på Clarion Hotel og congress i Trondheim lørdag 6. april. Det er Ranheim I.L. som arrangerer helaftenen med mannen som av liverpoolfans over hele verden omtales som Gud.

Historisk

Det er Ragnhild Lund Ansnes som har greid bragden å få en av fotballens mest utilgjengelige stjerner til trønderhovedstaden. Ansnes ble historisk da hun som første kvinne i verden skrev offisielle klubbøker for en Premier League-klubb.

Først kom Liverpoolhjerter, som handlet om norske Liverpool-fans. Så ga hun ut oppfølgeren Liverpoolhelter, der 14 legender portretteres.

Blant disse er ikoner som Kevin Keegan, John Barnes, Ian Rush – og Robbie Fowler.

Boksignering

– Robbie Fowler har aldri vært med på noe tilsvarende noe sted i verden som det som vil skje i Trondheim 6. april. Så det er en unik mulighet. Og at han setter seg ned på Sirkus kjøpesenter og signerer bøker tidligere på dagen, er også unikt, sier Ansnes.

Fowler var nemliug en av dem som det var vanskeligst å få til å stille opp til intervju i Liverpoolhelter.

– Fotballstjerner i denne klassen er nærmest utilgjengelig. Dessuten er han blitt behandlet i media på en måte som gjorde at han ikke hadde særlig tillit til journalister.

Snudd på hodet

Men da Fowler først sa ja, ble det starten på et vennskap og et tillitsforhold mellom ham og Ansnes. Hun forteller at hennes bilde av «Gud» ble snudd helt på hodet etter hvert som hun ble kjent med ham.

– Han var alt annet enn det jeg hadde sett for meg. Media har skapt et bilde av en festløve og en rabagast, en forfengelig spiceboy med flotte biler. Han er en helt annen type. Han er en utrolig jordnær, omtenksom, snill, varm, morsom og ikke minst en reflektert fyr som har veldig mange kloke tanker. Ikke bare om fotball, men om livet og det å være menneske. Han er et veldig ærlig menneske, og det er litt uvanlig i en verden der man knapt får et interessant svar ut av disse stjernene.

– Minner om Keegan

Ragnhild Lund Ansnes forteller at Fowler minner henne om en annen Liverpool-stjerne hun har portrettert i boka si, nemlig Kevin Keegan.

– Kevin Keegan er et tvers gjennom flott menneske. Han har alltid gitt mye av seg selv, og er kjent for å være veldig raus og tålmodig med fansen. Keegan var alltid den som sto igjen en time etter treningene og kampene og skrev autografer. Slik er Fowler også. Han er rett og slett takknemlig for at fansen ønsker navnetrekket hans. Han sier at det helt sikkert kommer en dag når ingen vil ha autografen hans, og at han setter pris på at noen ønsker autografen hans. Så han er en helt annen person enn det media har skapt. Han er kanskje det beste eksemplet på at man ikke må ta alt i media for god fisk, sier Ansnes som har sagt opp sin trygge jobb som journalist i NRK for å jobbe fullt og helt med fotball.

På TV fredag

Fredag morgen dukker hun opp i God morgen Norge i forbindelse med seriestarten hjemme i Norge.

Arrangementet, som foruten møtet med Fowler består av middag, underholdning, allsangmusikk med Nilsen Aalberg og dans, er åpent for alle, og billettene selges via Billettservice.