Mer heder for frivillig innsats

Knyken er Sør-Trøndelag fylkes kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen 2013, og hedres i fylkesutvalget på tirsdag.

Dugnadsgjengen i Nye Knyken en kald onsdag i februar. Arkivfoto 

Sport

Frivillighet Norge deler hvert år ut Frivillighetsprisen, og fristen for å nominere kandidater årets frivillighetspris gikk ut 5. september.

LES OGSÅ:

– Dugnadsinnsats i verdensklasse

Kommentator og hoppentusiast, Arne Scheie, er svært positiv til det som har blitt gjort i Knyken de siste årene og hyller dugnadsånden.


Det kom inn sju nominerte fra Sør-Trøndelag, og en jury stemte fram Knyken-folket som Sør-Trøndelag fylkes kandidat. Den nasjonale juryen, med medlemmer oppnevnt av Frivillighet Norge, har gått gjennom kandidatene og har utpekt fem mellomrundekandidater som blir presentert på God Morgen Norge på TV2 i løpet av november. Blant disse skal seerne så stemme fram tre finalister, før den nasjonale juryen plukker ut selve vinneren som blir presentert på TV på FNs internasjonale dag for frivillighet, 5. desember.

Knyken nådde ikke opp i finaleheatet (de fem beste), men ifølge ei pressemelding fra Sør-Trøndelag fylkeskommune har Frivillighet Norge lagt til rette for fylkene uansett skal gjøre stas på sin «fylkesvinner» med en fin diplom som skal deles ut ved en passende anledning.

LES OGSÅ:

Hyllet dugnadsfolket og Knyken

Kombinertløper Magnus Moan var så fornøyd med gjestfriheten i Knyken at han bestemte seg for å gi litt tilbake.


Her er deler av begrunnelsen i nominasjonen av Knyken til Frivillighetsprisen:

«Knyken skisenter er et idretts- og rekreasjonsanlegg i Orkdal kommune. Anlegget eies og drives av Orkdal Idrettslag. Anlegget består av 5 hoppbakker med plast, skiskytterarena, langrennsarena, rulleskitrase, alpinbakker, skileikområde og områder for funksjonshemmede og eldre mennesker med begrensede bevegelsesmuligheter. Den 6. april i 2010 startet vi en stor utbygging og utvidelse av Knyken skisenter. Vårt mål var å bygge Norges beste rekrutteringsanlegg for skisport som skulle brukes både sommer og vinter. Nå er målet nådd. I 2012 fikk idrettslaget anleggsprisen fra Norges Skiforbund. Utbyggingen har kostet ca. 97 mill. og av dette inngår frivillig arbeidet i anlegget for ca. 37 mill. i perioden fra 6. april 2010 fram til i dag. De aller fleste er pensjonister som har yrkeserfaring fra de fleste områder. Vi har pensjonerte byggmestre, elektrikere, rørleggere, gårdbrukere, ingeniører og lærere for å nevne noen. De møter i skihytta hver dag hele året, og to dager i uka kommer det pensjonerte damer som lager varm mat til dugnadsfolket. Vi har også samarbeidsavtaler som gjør at vi tar i mot mennesker som sliter med å tilpasse seg et liv i samfunnet, de blir tatt godt i mot og alle bidrar med å inkludere dem inn i et godt og trykt miljø. Skisenteret har fått en enorm annerkjennelse fra alle hold. Vi arrangerer aktiviteter for barn, eldre, mennesker med funksjonshemming og aktive utøvere innen alle grener av skisporten. I år hadde vi første dag Toppidrettsveka i Knyken skisenter, med Marit Bjørgen og Petter Northug blant deltakerne. Jeg tror dugnadsinnsatsen i Knyken skisenter er i verdenstoppen når det gjelder frivillighet, vi har fått anerkjennelse, heder og ære fra mange hold. Håper våre pensjonister kan komme i betraktning til årets frivillighetspris.»

LES OGSÅ:

Eldar Rønning vurderer å flytte til Orkdal

Så imponert er langrennsløperen over idrettsanleggene og dugnadsånden.