Etter fire dager, fra torsdag til og med søndag, skal midt-norges beste golfspiller kåres. Mesterskapet spilles på golfbanene på Byneset, Sommerseter, Stiklestad og Stjørdal, over til sammen 72 hull.

– Målet er å spille fire runder på under 80 slag, sier Hoston (44), til avisa Sør-Trøndelag.

Outsider

Orkdalingen har deltatt i turneringen flere ganger, og har vært med i medaljekampen. I 2011 spilte Hoston så godt at han ledet etter halvspilt turnering. Den gangen fikk Hoston problemer på turneringens siste dag, og falt til 6. plass.

– Jeg har vært med i tetkampen før. Da har jeg forsøkt å spille fornuftig, men den strategien har ikke fungert. Det har blitt litt alt eller ingenting, sier Hoston til avisa Sør-Trøndelag før torsdagens åpningsrunde, på Byneset.

Med et handicap på 4,0, er 44-åringen den 5. beste spilleren som deltar i turneringen, sett ut i fra golfens eget rangeringssystem.

– Jeg skulle egentlig ønske at jeg kunne brukt driver på alle slag, sier Hoston.

Kjemper om heder og ære

Nesten seksti golfspillere er påmeldt turneringen. Disse konkurrerer i tre forskjellige klasser, der Hoston er blant outsiderne i klasse A, som er den gjeveste. Vinneren er den som har brukt færrest slag totalt, etter fire runder på fire dager.

– Greier jeg å holder meg under 80, så bør det være god sjans til å bli blant topp 6, sier Hoston, som sliter med en vond rygg. Han sier til ST at høydepunktet med den fire dager lange turneringen er å bli ferdig.

Også Steinar Osvald Olsen (68), som bor på Storås, deltar i mesterskapet.