Med tiden 1:05:57 knuste rindalingen Andreas Dahlø Wærnes (27) feltet i det milelange motbakkeløpet.

- Jeg måtte jobbe hardt for den seieren der, ja. Så jeg vil ikke akkurat si at det var lett match, nei, svarer rindalingen på avisa Sør-Trøndelags spørsmål.

Knuste Klæbo

På startstreken stod tre ganger olympisk mester, Johannes Høsflot Klæbo. Men langrennsesset hadde ingenting å stille opp med mot Wærnes, da de virkelige motbakkene tok til.

- Jeg hadde et mål om å vinne, ja, men det var et sterkt felt, og måtte jobbe veldig hardt inn til Syltjønna for å henge på. Jeg frykta at det ville bli tøft oppover, men det gikk overraskende fort.

Passering Syltjønna. Foto: Privat

Det er på de siste to kilometerne av det milelange løpet at det virkelig blir bratt. Løypeprofilen viser at deltagerne forflytter seg over 800 meter oppover på løpets siste del.

- Jeg hang litt etter i starten. I fjor åpna jeg altfor hardt, og fikk kjenne på det opp Storsylen. I år prøvde jeg med en litt mer kontrollert åpning. Det gjorde at jeg fikk til en bedre avslutning. Jeg rykka ifra og fikk en luke når det gjensto et sted mellom fem og ti minutter av løpet.

Alene i mål

Den luka greide ikke konkurrentene å hente inn. I mål var avstanden tilbake 33 sekunder. Den olympiske mester Klæbo ble slått med tre minutter av rindalingen, som er skiskytter til vanlig.

- Jeg tar dette som god trening inn mot vinteren.

Førstepremien var ett par løpesko, og fem tusen kroner. Vinneren i hvit t-skjorte. Foto: Privat

- Og i førstepremie fikk du?

- Ett par løpesko og fem tusen kroner.

Totalt 261 utøvere stilte til start til årets utgave av Sylstølen opp, som har blitt arrangert av Tydal IL hvert år siden 2009. Stian Fremstad (Rindal IL), løp i mål til 54. plass, 21:29 minutter bak vinneren.

Teten rett før syltjønna. Øystein Ulekleiv i front. Håvard Sanstad Eidsmo nummer 2. Dahlø Wærnes nummer 3, og Anton Sjökvist nummer 4. Foto: Privat