Fredag kveld mottok Eli Landsem og styret i Småtrolluka arrangørprisen på Idrettens hederskveld i Trondheim.

Småtrolluka ble i år arrangert for 32. gang. Arrangementet har utviklet seg mye de siste årene med blant annet Småtrolluka pluss for de som satser ekstra på fotball og ikke minst nysatsingen 63 grader nord som er et friluftstilbud.

Grimsbø med pris

Også børsværingen Kari Aalvik Grimsbø stakk av med en pris. Hun fikk prisen for «Årets toppidrettsprestasjon for kvinner». Begrunnelsen var følgende:

«OL i Rio 2016 ga en bronsemedalje til de norske håndballdamene. En vesentlig bidragsyter til denne og tidligere suksesser var Kari som var en levende vegg og fortjent ble kåret til OLs beste keeper.»

31-åringen har en merittliste som svært få kan vise til:

OL 2016 – Bronse, VM 2015 – Gull, EM 2014 – Gull, OL 2012 – Gull, VM 2011 – Gull, EM 2010 – Gull, VM 2009 – Bronse, EM 2008 – Gull, OL 2008 – Gull, VM 2007 – Sølv, EM 2006 – Gull.

Ildsjeler ble hedret

Også ildsjeler fra alle kommunene i Sør-Trøndelag idrettskrets ble hedret.

Her er ildsjelene som ble hedret i våre kommuner og begrunnelsen:

Agdenes:

Olav Sterten, Lensvik IL

«Olav er alltid positiv og løsningsorientert person som har gjort en enorm innsats for håndballen i Lensvik IL. Han er primus motor for arrangementer med en skikkelig ramme rundt. Det skal være håndball med stil! Han har gjennom 25 år vært stort sett fast på alle dugnadslister. Ordet NEI er ikke i bruk. «Det ordner seg sikkert» er svaret man får, eller: «æ skal ta en telefon». Han er også positiv til flere aktiviteter i lokal samfunnet. Han stiller opp på det meste.

Hemne:

Lina og Henry Sødahl, KIL/Hemne

«Lina og Henry Sødahl har hatt et fantastisk engasjement i KIL/Hemne siden klubben ble stiftet i 1988. Begge var også bidragsytere i KIL før 1988, da mest som aktive fotballspillere. Lina var med som spiller på KIL’s første damelag i fotball i 1981, og Henry var en sentral spiller på KIL’s A-lag både på 1970- og 1980-tallet. Henry var videre aktiv A-lags spiller for KIL/Hemne fram til og med 1991, og oppnådde 308 offisielle A-kamper for KIL og KIL/Hemne.»

«Lina har selv vært aktiv fotballspiller i klubben. Hun har vært lagleder og i støtteapparat både i jente-, gutte- og kvinnefotballen i Hemne uavbrutt siden oppstarten i 1988. Hun har vært medansvarlig for KIL/Hemne sin Rosenborg Fotballskole siden oppstarten i 2005. Fotballskolen arrangeres av KIL/Hemne hver sommer og den samler mer enn 200 barn i alderen 11-16 år. Henry har etter aktiv karriere bidratt som trener, uten avbrudd, for aldersbestemte lag og seniorlag både på jente- og guttesiden, fra 1992 og er det fortsatt. Han har altså vært trener både for KIL/Hemne sitt A-lag damer og de siste 4 årene i trenerapparatet for KIL/Hemne sitt A- og B-lag herrer. Han har sittet (og sitter fortsatt) i KIL/Hemnes sportslige ledelse siden 2001.»

Meldal

Ola Bjørkøy, IL Nor

«Ola har vært leder av IL Nor siden 2006, han har hatt styreverv i laget siden 1992. Han har også vært leder av Meldal Idrettsråd siden 2006. Gjennom idrettsrådet har Ola vært en stor pådriver for å få bygget idrettsanlegg i hele kommunen. Ola har hatt ansvaret for tidtaking på alle skirenn i laget tilbake til nittitallet. Han er også med i orienteringsgruppa i idrettslaget.»

Orkdal

Tor-Arne Opphaug, Orkanger IF

«Tor-Arne Opphaug har lagt ned en betydelig dugnadsinnsats for Orkanger Idrettsforening, spesielt gjennom sitt engasjement i Idrettsparken på Orkanger. Tor-Arne har stort sett benyttet all sin fritid i voksen alder på å holde Idrettsparken åpen for barn og unge. Tor-Arne har vært en sentral person i arbeidet med å skape et stort dugnadsmiljø innen OIF Anlegg med et totalansvar for drift og vedlikehold av Idrettsparken, dvs nærmere 50 000 kvm (!) med idrettsbaner tilrettelagt for barn og unge i Orkdal kommune.»

Rennebu

Lars Rokkones, Rennebu IL

«Lars er en Ildsjel som alltid stiller opp. For eksempel når Trimgruppa i Rennebu IL lager sykkelkarusell i bygda. Lars har vært med på arrangementene siden starten i 2001. Dette er et typisk lavterskeltilbud som er rettet mot hele familien – unge og gamle, alle mann ut! Som Lars pleier å si: «Det må ikke være for høytidelig!».

Rindal

Morten Møller, Rindal IL

«Morten har vært aktiv innen fotballen i bygda siden han kom flyttende hit fra Røros. Han har spilt aktivt på fire forskjellige A-lag: IL Rindøl, IK Rindals-Troll, Rindal Fotballklubb og Rindal IL. Morten har også vært styremedlem i tre av de fire klubbene og vært fotballtrener og lagleder for flere lag. I 2016-sesongen er han trener for G16 i Rindal IL. Han spilte sin foreløpig siste kamp i fjorårssesongen, men vi ser ikke bort ifra at han tar på seg spillerdrakta også denne sesongen. Vi gleder oss og gratulerer!»

Skaun

Ole Hammer, Buvik IL

«Ole startet sitt engasjement i skiidretten i 1980, da begynte sønnen med ski. Han var med som trener, leder, organisator, skismører og løypekjører i en årrekke i Buvik IL. Han var med å starte Skaun Skiteam der han ble leder. Han sto i bresjen for å skaffe den første løypemaskina til laget på 80- tallet og har arbeidet for fornyelse av maskinparken til dags dato. I tillegg har han fått tid til verv i skikretsen og frivillig innsats i Granåsen. I dag driver pensjonist Ole med løypetraseer, løypekjøring og mekking. Buvikmarkas bestefar.»

Snillfjord

Peggy Marit Krogh, Krokstadøra IL

«Peggy Marit er lik frivillig arbeid. Frivilligheten har gitt mange år i styret i idrettslaget. I idrettslaget har hun har arbeidet med planlegging, arrangementer og aktiviteter. Svømming, badevaktkurs, skitrim, idrettsskole, trimløp og skihytta. Peggy Marit er et ja-menneske som alltid er positiv, engasjerende, inkluderende og kreativ. Hun tar på seg ansvar og er en viktig bidragsyter for at idrettslaget skaper gode og fine aktiviteter for barn og unge.»