Julekonserten er etter hvert blitt en kjær tradisjon med mye publikum, og Caritatis gleder seg til å synge i Meldal kirke. Kanskje har det noe med julens budskap og navnet på vokalgruppa å gjøre. Caritatis kan oversettes med kjærlighet.

Da jeg besøkte dem på en av deres øvelser på Årlivoll skole, øvde de for fullt. Det var god stemning og kommentarene satt løst mellom de forskjellige numrene. Til ære for undertegnede sang de dem de kunne best først (sikkert for å imponere meg!). Og det gjorde de med sine kraftfulle stemmer. Men jeg gikk ikke før de startet på et mer ukjent repertoar, og da fikk jeg være vitne til terping, terping, terping.

Dirigent denne høsten er Harald Bjørkøy, en ikke ukjent sanger fra Heim. Det er sangerne både glade for og stolte av. Det bidrar til å utvikle koret, som består av sangere fra Orkland, Rennebu og Trondheim. Harald har også med seg pianist Svein Dahl.

Harald Bjørkøy er dirigent for Caritatis i høst. Foto: Privat

Harald Bjørkøy (født 16. januar 1953) er operasanger (tenor). Han er oppvokst i Hemne og er m.a. bror til tidligere ordfører Gunnar Bjørkøy, operasanger Kåre Bjørkøy og operasanger Svein Bjørkøy.

Harald Bjørkøy debuterte som sanger i 1982. I 1991 debuterte han ved Carnegie Hall i New York. Han har et stort repertoar innenfor lied og oratorier og har blant annet sunget ledende operaroller som Don Ottavio, Don Jose, Stewa, Alfredo, Manrico og Canio. Høsten 2002 sang han rollen som Olav Tryggvason i TrønderOperaens urframførelse av Hjalmar Borgstrøms opera «Thora på Rimol» fra 1894. Han synger også på CD-innspillingen av samme verk som ble utgitt på SIMAX Classics.

Han har gjestet ved Den Norske Opera, vært solist med alle de norske profesjonelle symfoniorkestrene og konsertert i en rekke europeiske land og i USA.

I tillegg til en aktiv sangkarriere er Bjørkøy professor i sang ved Griegakademiet i Bergen.

Caritatis har tradisjon for å invitere gjester til julekonserten. Olavs menn fra Melhus kan vel nesten regnes som faste deltagere. Tidligere rådmann i Meldal, Petter Lindseth, synger med dem. De kommer med sin faste dirigent Lars Eggen. Så har også Irene Snuruås lovt å stikke innom. Hva hun skal bidra med, kommer de tilbake til. De har også noen overraskelser til som de velger å vente med. De tror det er greit med en påminnelse om konserten nærmere jul.