Annonse fra Coop Marked Skaun
Gå til

Ester Mellingseter var hjertelig velkommen ved kaffebordet til Arnt Meistad (t.v), Steinar Johnsen og Asbjørn Hegglund.  Foto: Steinar Larsen

- Damebehovet har vi vokst fra oss

Praten går lett og latteren sitter løst i ”kaféen” på Coop Marked på Venn i Skaun en mandag formiddag i oktober. Fra butikken åpner klokka ni og et par timer utover formiddagen er rommet fylt av eldre karer som møtes over en kopp kaffe.

- Den koster fem kroner, men vi betaler alltid ti for kaffekoppen, sier Arnt Meistad. Det er den verdt.

Det er så visst ingen ordinær kafé det er snakk om i nærbutikken på Venn. Når du kommer inn hoveddøra og titter inn i rommet til høyre, ser du noen stoler og bord, et gammelt ærverdig skrivebord og noen blå stålskap som står oppstilt mot den ene kortveggen. I skapene lagres pakkene som Post Nord leverer på døra. Betjeningen er stadig innom,  mens veteranene løser verdensproblemer over kaffekoppen. Skjønt i dag er det visstnok elgjakt som står på programmet.

Butikken skiller seg ikke nevneverdig fra andre butikker på utsiden. På innsiden er det imidlertid mye som skiller butikken fra sine strømlinjeformede konkurrenter.  Foto: Steinar Larsen

- Det er litt sesongvariasjoner når det gjelder tema, som du skjønner. Det blir mest lokal sladder, tullprat og været, selvfølgelig. Kvinnfolk har vi helt sluttet å snakke om, avslører Meistad.

Kameratene humrer og nikker.


Spør om alt

- De er enestående de som jobber her, sier Steinar Johnsen. Det er som regel servering til kaffen. Kaker eller litt sjokolade. De steller pent med oss gamlekara.

- Du vet, flere av oss er blitt alene, og det er ikke alt vi er like kjent med i heimen. Men på butikken får vi alltid svar. Vi kan spørre damene her om vasketips og matlaging. Har vi problemer med mobiltelefonen, eller vil ha hjelp til tippinga er det aldri nei å få, sier Meistad.

Siv Elin Angell og Marianne Haugsand synes bare det er artig å kunne hjelpe kundene med dagligdagse problemstillinger.  Foto: Steinar Larsen

- Vi blir satt pris på, og fyller flere behov i hverdagen hos befolkningen i denne delen av kommunen. Det er liten tvil om det, sier Trond Jakobsen. Han har vært butikksjef i seks år og kan skrive under på at butikken betyr mye i lokalmiljøet.

At butikken ligger landlig til gjør seg fra tid til annen også utslag i hva kundene spør etter. En gang fikk Jakobsen spørsmål om de hadde skitskyver. Kunden påsto hårdnakket at det hadde han fått kjøpt ved en tidligere anledning.

- Jeg svarte at jeg skulle se etter på lageret, og jammen sto det en igjen som kunden fornøyd tok med seg hjem.


Markering

Det blir stadig færre slike butikker i landet vårt. Butikker som er svært kjekke å ha når man har glemt rømme til tacoen, men som man kanskje kjører rett forbi når helgehandelen skal gjøres. Kanskje er det lurt å handle litt mer i de små nærbutikkene slik at de fortsatt vil være der når du har glemt den ene tingen?

2. november markerer butikken i Øvre Skaun sitt 50-årsjubileum, og det er ikke vanskelig å få med folk for å markere begivenheten. Folk stiller med bilder tatt i åpningsåret 1967, det blir fotokonkurranse ved flaskeautomaten. Det blir arrangert malingsdugnad, Skaun musikkorps skal spille, og det blir dans av Gofot´n danseklubb. For de yngste blir det både sekkeløp og potetløp.

Butikksjef Trond Jakobsen forbereder butikkens 50-årsfeiring 2. november.  Foto: Steinar Larsen

- Vi oppfordrer alle til å stille i 60-tallsklær, og selvsagt blir det servering av kaffe og kaker, samt mange gode tilbud i butikken, sier Jakobsen, som i alt har åtte ansatte på lønningslista.


Det lille ekstra

Siv-Elin Angell og Marianne Haugsand er to av dem, som stortrives på jobben.

- Vi kjenner kundene svært godt, og nærheten gjør at det blir et fint miljø. Alle vi som jobber her må kunne alt. Fra å bestille varer, stå i kassa, fylle på varer til å ekspedere post og hjelpe kundene med de små tingene i hverdagen. Hvis det er noen som yter det lille ekstra på jobben, vil jeg nok påstå at det er oss på nærbutikken, sier Angell og smiler.

P.S. Vet du ikke hva en skitskyver er? Det er et redskap for skyfling av kuskit som brukes i fjøs. Coop Marked på Venn har ikke flere igjen, men ellers er vareutvalget helt utmerket.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.