Orklareiser og avisa Sør-Trøndelag
Gå til

Elvebåtcruise i vakre Rhônedalen

Har du en drøm om å reise langsomt gjennom noen av de vakreste landskapene i Europa? Oppleve små pittoreske småbyer spredd som løvetann på kartet? Beundre ruiner fra det romerske imperiet, og nyte gourmetmat og kvalitetsvin fra det franske kjøkken?

Da må du bli med på en annerledes og alle tiders tur med avisa Sør-Trøndelag og Orklareiser sommeren 2018. Åtte dager spekket med opplevelser på og langs en av Europas mest idylliske vannveier – Rhône. Elva, som har sitt utspring i de sveitsiske alper, renner gjennom Frankrike og ut i Middelhavet etter å ha passert kjente byer som Lyon, Avignon og Arles, som står på UNESCOS verdensarvliste. I Arles deles elva i to og danner deltaet Camargue, kjent for sin nasjonalpark, mange fuglearter og saltvannslagune.

Bestill leserturen her!

Camargue-hesten er en hesterase som kommer fra området vi skal besøke. «De hvite hestene fra havet», som de kalles, er kjent for å være sterke, utholdende, hardføre og raske. Camargue-hesten er svært nøysom og kan overleve på svært lite og variert mat. 

 

Historiske Avignon

Camargue er for øvrig også navnet på elvebåten som skal gi oss en behagelig seilas gjennom det naturskjønne området, hvor vi naturligvis blant alle strandhuggene besøker gamlebyen i Avignon, med sitt historiske pavepalass, den gotiske katedralen, og den gamle broen Pont d’Avignon fra 1100-tallet.

Pavepalasset i Avignon. 

 

Juveler i landskapet

Det arkitektoniske mesterverket Pont du Gard, Ardèche Gorges – Europas vakreste canyon, og Vercors Plateau med sine «hengende hus» er noen andre høydepunkter på turen. Vi får dessuten oppleve Les Baux-de-Provence, en juvel i fjellandskapet Alpilles, som av mange betegnes som en av Frankrikes vakreste landsbyer. Rhônedalen strekker seg fra Lyon til Avignon og er et gourmetdistrikt i forhold til mat, og verdenskjent for sin gode vin!

 

By og land

Vi reiser med fly tur/retur Genève, og elvebåtcruiset starter og avsluttes i Lyon. Vi får derfor en overnatting i Lyon, Frankrikes tredje største by og verdenskjent gastronomisk sentrum, før cruiset starter. Etter noen herlige dager på Rhône avslutter vi turen med en overnatting i Annecy – ett av Frankrikes vakreste reisemål, før vi reiser hjem.

Les-Baux-de-Provence er en fortryllende landsby på toppen av en høyde. Den er kjent for sine festningsruiner og sin godt bevarte samling av historiske steinhus, kapeller og herregårder. 

 

Turfakta

Avreise: 3. juli – Varighet: 8 dager

Avreise fra: Storås, Meldal, Løkken, Fannrem, Orkanger, Børsa, Buvika, Trondheim og Værnes

Pris pr. person: kr. 19.950,-  

Tillegg for enkeltlugar på MS Camargue: kr. 3.750,-

Tillegg for enkeltrom på hotellene: kr. 970,-

Tillegg for lugar på Upper deck: kr. 1.390,- pr. person (begrenset antall)

Tillegg for ikke-abonnenter i avisa: kr. 1.050,- pr. person

Tilbud om ulike utflukter under cruiset mot tillegg.


Turprisen inkluderer: Busstransport til Værnes t/r, flyreise med Norwegian Trondheim – Oslo – Genève t/r, busstransport fra Genève til Lyon og fra Lyon til Annecy og flyplassen i Genève, 1 overnatting på Mercure Lyon Charpennes Hotel i Lyon inkl. frokost og middag, 6 dagers Cruise – All inclusive (5 netter) på Rhône med CroisieEurope på hoveddekk, utflukt «Safari 4x4 Camargue», 1 overnatting på Best Western Hotel International i Annecy inkl. frokost og middag, og reiseleder fra Orklareiser


«All inclusive» på MS Camargue inkluderer: alle måltider (frokost, lunsj, middag) f.o.m. middag første dag til frokost siste dag. Kaffe etter alle lunsjer og middager. Drikke: Vann, vin, øl og juice. Drinker i baren med unntak av champagne og vin fra skipets spesialmeny. Velkomstscocktail. 


Valuta: Euro. Denne reisen krever gyldig pass.

Full turbeskrivelse finner dere på www.orklareiser.no


Påmelding

«Først-til-mølla» - prinsippet gjelder!

Salget starter tirsdag 12.desember kl. 09:00 hos Orklareiser på tlf. 72 49 57 50 eller online på www.orklareiser.no/leserturer


Reiserute

Tirsdag 3. juli: Buss til Værnes. Flyreise med Norwegian Værnes – Oslo – Genève. Buss til Lyon.

Onsdag 4. juli: Sightseeing i Lyon. Elvebåtcruiset med MS Camargue starter fra Lyon kl. 16:00

Torsdag 5. juli: Til kai i Arles med mulighet til bl.a. å utforske den vakre landsbyen Les Baux-de-Provence.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.