Orkla Sparebank
Gå til

I sommer var det bryllup i hagen på Strandheim. En flottere ramme kan man nesten ikke få, så lenge man har værgudene på sin side.   Foto: Maren Volden Smehagen

- Vi føler at hun kjenner oss

Hva gjør to unge orkdalinger som har vært sammen siden ungdomstida, oppholdt seg utabygds for å ta utdanning, giftet seg og fått seg jobb?

Før vi avslører akkurat det, en liten saksopplysning. Du har kanskje fått med deg at Meldal og Orkdal Sparebank fra 1. oktober er blitt Orkla Sparebank? For vårt unge par som vi innledet med har det fått en praktisk betydning. Nå har de nemlig fått samlet alle bankkonti og forsikringsavtaler i samme bank.


Vil du vite mer om sammenslåingen av de to bankene?

Lokalpatrioter

Eirin Jordet fikk, som mange andre, opprettet en sparekonto på dåpsdagen. Siden hennes far, som er ihuga Å-bygg og selve prototypen på stødig meldaling, ble det selvsagt konto i hjembygdas sparebank. For Eirik Selvnes, som er vokst opp noen drøye steinkast unna Knyken skianlegg, ble det selvsagt konto i Orkdal Sparebank.

Og hva er det så de gjør, det unge paret? Jo, de to 25-åringene flytter selvsagt tilbake til Orkdal etter studier på NTNU. Nylig kjøpte de seg enebolig på Orkanger.

Montering av Ikea-møbler kan by på utfordringer for noen og enhver. 

 

Verdivalg

- Vi er langt fra kommet i orden, altså. Derfor kunne ikke dette bli en ”hjemme hos”-reportasje, ler de begge.

Vi ble enige om å møtes på Orkdalsmessa, der de begge er engasjert på stand for Orkdal Idrettslag. På spørsmål om hvorfor de velger å komme tilbake, svare Eirin kjapt:

- Vi har vokst opp her begge to, og vet hvilke verdier og ressurser som finnes her.  

Luggumt

Hun, som nylig er ferdigutdannet lektor, jobber som lærer i 8.klasse på Grøtte skole. 

Foreløpig er jobben et vikariat, men hun satser på at det vil være bruk for hennes bakgrunn i det lokale skoleverket. Hun stortrives nemlig på jobben og skryter av både gode kolleger og ”luggume” ungdommer.

Ung? Vil du vite mer om hva vi kan tilby deg?

Pendler med far

For Eirik, som er utdannet sivilingeniør innen VVS, innebærer flytting til hjemkommunen en tilværelse som pendler til konsulentselskapet COWI på Tyholt i Trondheim.

- Det går helt fint. Jeg sitter på med faren min som jobber på TINE på Tunga, så det er ikke noe problem. Skulle det ikke la seg gjøre en dag, så er det gode muligheter med buss, sier Eirik, som primært jobber med å prosjektere i norske sykehusprosjekt. For tiden holder han på med vann, varme- og avløpssystem for det nye barne- og ungdomssykehuset i Bergen. 

Familiekjære

I sommer giftet paret seg. Med vielse i hagen på Strandheim og feiring i Damphuset ble det en minneverdig dag for de to. Under studiene i Trondheim delte de to bolig med Eiriks bror Håkon med familie på Risvollan. Nå er de klare for å skrive nye kapitler og det var ikke særlig vanskelig å bestemme seg for å flytte hjemover.

- Vi er nok begge ganske familiekjære. Her har vi hele slekta i nærheten. Det er flotte aktivitetstilbud innenfor de fleste områder, og et bra sted å få barn, sier Eirin, som smilende kan forsikre om at det ikke er noe på gang i så måte – enda.

Uvurderlig

Huset kjøpte de i november. I en slik prosess er det mye som skal ordnes, også ting som må passes på i forhold til tidsfrister.

- Da var jeg glad for at vi bare kunne overlate alt til Kari Holseth i Orkla Sparebank, sier Eirik, som ikke kan få fullrost deres faste rådgiver og kontakt i banken siden ungdomsårene.

Kari Holseth trives best når hun kan hjelpe kunder å realisere hverdagsdrømmen. 

 

Hun ordnet absolutt alt med lån, innbetalinger og forsikringer. Vi følte oss trygge hele veien og kan ikke få uttrykt nok hvor viktig det er i en slik prosess. Vi følte at hun bare jobbet for oss i den perioden. Det å ha en person som vi har kjent i lengre tid var uvurderlig for oss, noe jeg tror mange unge i vår generasjon er enige med oss i, sier Eirik.

Spør oss om boliglån på vår nettside.

Familiemedlem

- I det daglige ordner vi det meste med Kari per telefon eller e-post, og selv da får vi følelsen av at hun sikkert bare jobber for oss, noe hun selvsagt ikke gjør, smiler Eirin.

- Neida, jeg har nok et sted mellom 900 og 1000 kunder i min portefølje, men det er jo akkurat den følelsen jeg håper at kundene skal ha, sier Kari Holseth, som stortrives når hun får muligheten til bistå kundene uansett hvilken alder og livsfase de er i.

- Folk skal føle trygghet for at det er et menneske, ikke en datamaskin de har kontakt med i slike prosesser, sier Kari, som smilende tilføyer at hun til tider nok blir oppfattet som et slags rådgivende familiemedlem i enkelte sammenhenger.

Menneskelig faktor

Hun ønsker digitaliseringen velkommen, men ser at den menneskelige faktoren faktisk blir stadig viktigere i jobben.

- Det er noe som heter ”ja-takk, begge deler”. I det daglige er det mye bankkunden kan utføre selv via nettet, men jeg ser i jobben min at uavhengig av alder ønsker de fleste å ha noen å snakke med når viktige beslutninger skal gjøres.

Lyst til å bli kunde hos oss?

Kreativ

For Eirin og Eirik blir nok livet i Orkdal travelt framover. Han har allerede tatt på seg vervet som nestleder i Orkdal Idrettslags skiavdeling, der han selv har vært aktiv i mange år allerede. Eirin dyrker kunst og håndverk, og fikk mye oppmerksomhet da hun for et par år siden vant konkurransen om mønsteret til Knyken-genseren på Orkdalsmessa.

- Den har blitt svært populær og jeg får stadig tilbakemeldinger om at folk strikker den over hele landet, sier Eirin som poengterer at den kan strikkes i ulike fargekombinasjoner.

Eirin i sin egendesignede Knyken-genser under årets utgave av Orkdalsmessa. 

 

Flere kommer

Dugnadsånden har de fått inn med morsmelka, og de tror ikke den kommer til å dø ut. Nå gleder de seg over at Toppidrettsveka kanskje er tilbake i Orkdal i august 2018.

- Spesielt artig er det at Orkanger Idrettsforening og Orkdal Idrettslag samarbeider om arrangementet. Det er sånn det skal være, sier Eirik, som sier flere av deres gamle klassekamerater vurderer som dem – å komme hjem til herlige Orkdal!

Ønsker du å snakke med en av oss i banken?  Dette er oss i Orkla Sparebank.

LES OGSÅ DISSE SAKENE FRA ORKDAL SPAREBANK:

- Løype! Les mer om hvordan Orkla Sparebank bidro til ny løypemaskin på Asbøllsaga Skistadion

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.