Optimal Regnskap
Gå til

De blir kalt rause regnskapsførere av kundene, og det er liten tvil om at godt humør er med å prege arbeidsplassen.  Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Faglig nerd med omtanke for kunden

- Det er stor aktivitet hos Optimal Regnskap på Orkanger. Vi har mye å gjøre og derfor trenger vi flere dyktige folk på laget.

Marith B. Størseth har samlet sine medarbeidere rundt lunsjbordet. Sammen diskuterer de hvordan de ønsker at deres nye arbeidskollega skal være.

- Vi er nok i en fase der vi ønsker oss en erfaren, dyktig medarbeider som kan gå rett inn i jobben fra dag én, sier Magni Ree, som har lang fartstid i bransjen og vet hva som kreves.

Regnskapsmedarbeider Lisa Hammer (t.v) representerer den yngre garde, og skal flytte til Orkanger. Daglig leder Marith Størseth, er glad for at yngre mennesker ser en framtid i bransjen og ønsker å flytte på seg.  Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Det nikkes rundt bordet. Magnus Rindal Johansen, Lisa Hammer og Grethe Bjørklund Størseth, er alle i tyveårene og representerer i så måte både ungdommelig pågangsmot og dyktighet.

- Vi ser gjerne at vi får en lagspiller som vil dele sin kunnskap med oss, sier Magnus, og legger til at det gjerne må være en som har interesse for digitale løsninger, og samtidig har sosiale antenner både overfor kunder og kolleger.

Her kan du lese mer om Optimal Regnskap.

Hel-digital

Optimal Regnskap har siden starten i 2004 vektlagt å sitte i førersetet når det gjelder å ta i bruk nye digitale verktøy, noe Ørnulf Lindset har fått mye av æren for.

- Ørnulf er ikke bare et orakel på å ta i bruk det som kommer. Han har mer enn en gang utviklet skreddersydde løsninger for våre kunder, sier Marith, som ikke kan få fullrost medarbeideren som har både revisorutdannelse og en Bachelor i IT-implementering i bagasjen.

Selve punchejobben er i ferd med å bli borte hos Optimal Regnskap. - Det handler mer og mer om å bli gode rådgivere for kundene. sier Størseth.  Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

Hos regnskapskontoret, som holder til i moderne lokaler midt i Orkanger sentrum, er det alltid kunden som er i fokus. Ved å kunne tilby effektiviserende digitale løsninger vet de at kundene får mulighet til å fokusere mer på egen drift, samtidig som de selv kan tilby rådgivning som kan gi kundene ytterligere muligheter til å forbedre sine driftsmarginer.

En som kan underskrive på akkurat det er gründer Stein Dyrseth.

Medspiller

- Optimal Regnskap er grunnen til at jeg på denne strålende tirsdagen i februar kan ta en skitur på formiddagen, istedenfor å sitte neddynget i papirarbeid og bilagshåndtering, sier Stein.

Han driver to kaféer på Amfi-senteret på Orkanger og har gjennom hele sin karriere benyttet det lokale regnskapskontoret som sin samarbeidspartner.

- Ja, jeg velger å kalle dem det, for det er det de er. De har hele tiden vært min rådgiver og foreslått endringer til nytte for både oss som kunde og dem som leverandør. Gjennom alltid å være i forkant av digitale løsninger har vi sammen effektivisert de fleste rutinepregede funksjonene i bedriften. På den måten har vi frigjort tid som vi kan benytte på mer fornuftige oppgaver, poengterer Stein.

- Jeg bekymrer meg ikke når jeg vet at Optimal Regnskap hele tiden leverer det vi ønsker, sier Stein Dyrseth. 

Motivasjon

De som kjenner den kreative kokken, vet at han gjerne vil prøve ut nye idéer. I slike prosesser har han hatt god hjelp av Optimal Regnskap.

- De motiverer meg absolutt til nytenkning, samtidig som de holder meg i ørene. De har full oversikt over det juridiske, som det er krevende for en næringsdrivende å ha full oversikt over til enhver tid. Optimal Regnskap har rett og slett full kontroll, noe som er svært betryggende, sier Stein Dyrseth, før han spenner på seg skia og legger ut i nypreparerte spor i Ulvåsmarka. 

Avgjørende rolle

- Rause regnskapsfolk, går det an å si det?

Arnhild Skjølberg er daglig leder ved Orkanger Fysioterapi og Osteopati, og har hatt et tett og godt samarbeid med Optimal Regnskap siden 2005.

- Jeg opplever at de holder seg faglig oppdatert innen regnskapsfaget, men også i økonomisk veiledning og juridiske avklaringer, som vi også trenger assistanse til i vår type bedrift. Sånn sett er de mye mer enn et regnskapskontor for oss.

- Våre spørsmål blir alltid løst på en profesjonell måte og de ansatte ved Optimal Regnskap er dyktige og trivelige, sier Arnhild Skjølberg, daglig leder ved Orkanger Fysioterapi og Osteopati. 

 

Hun forteller at de en rekke ganger har involvert regnskapskontoret i prosesser som har hatt betydelige økonomiske konsekvenser for bedriften.

- Vi har erfart at det har vært avgjørende for å få til et godt resultat, sier Arnhild, som poengterer at tilliten til regnskapskontoret gjør at de kan konsentrere seg om å utføre sine tjenester uten å måtte bekymre seg for om regnskap blir utført og regler blir fulgt.

- Tilgjengeligheten hos Optimal er høy. Uansett hvem som tar telefonen er det alltid velvilje, og ingen gir oss inntrykk av å forstyrre eller at det ikke passer. Våre spørsmål blir alltid løst på en profesjonell måte. De ansatte ved Optimal Regnskap er dyktige og trivelige. Vi føler oss godt ivaretatt og passet på.

Optimal Regnskap har en bredt sammensatt kundeportefølje. Kjetil Omberg, en av produsentene av kinoaktuelle Norske Byggeklosser, er en av dem.

Her kan du kan du også se en smakebit fra filmen:

Vekst og optimisme

Orkanger er det ubestridte regionsenteret i Orkdal kommune, som fra 2020 også innbefatter kommunene Meldal, Agdenes og deler av Snillfjord og får et innbyggertall på vel 18 000.

Næringslivet er i vekst. Store industrietableringer som Norsk Kylling og Isfjord Norway er i ferd med å tilføre kommunen over 300 nye arbeidsplasser.  I tillegg har regionen et høyst oppegående, framtidsrettet og ekspansivt industrimiljø, et betydelig handelstilbud, samt offentlig servicetilbud.

Magnus Rindal Johansen og Lisa Hammer i Optimal Regnskap.  Foto: Fotograf Silje Asbjørnsen

 

Ektefelle ingen hindring

- Det bygges folkehelsesenter med stort svømmeanlegg. Vi har flotte idrettsfasiliteter og gode muligheter for å dyrke interesser innen øvrig kulturliv, sier Marith, som gjerne ønsker velkommen både utflyttede trøndere som lengter hjem, så vel andre som ønsker å søke nye muligheter i en offensiv del av landet.

Hun kan love den rette medarbeideren en utfordrende og spennende jobb med gode og humørfylte kolleger.

- Har vår nye kollega en ektefelle eller samboer som trenger jobb, ser vi ikke bort fra at det også kan løse seg på eller i nærheten av Orkanger, sier Marith, som gjerne hører fra deg på telefon 905 29 370.

Kommentar: Optimal Regnskap fikk mange søknader innen fristen, men tar fortsatt imot søknader fra interesserte kandidater.


Her kan du lese mer om Optimal Regnskap.Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.