Biomentek AS
Gå til

- Vi er stolte av å kunne levere en framtidsrettet energiløsning. Det sier Nils Erik Syrstad, Olav Sørløkk og Tor-Erik Romundstad. 

Ønsker en framoverlent, miljøengasjert daglig leder

- Bedriften går så det suser, men nå trenger vi en offensiv daglig leder med tæl og pågangsmot som kan bringe oss noen hakk videre.

Det sier Olav Sørløkk fra Storås, som sa opp trygg jobb i Trondheim og begynte som servicetekniker i Biomentek i Meldal sist høst. Det har han ikke angret på. Sammen med Tor-Erik Romundstad, som også er i tyveårene, er han sikker på at de har framtidsrettede og sikre jobber framover. Nå er bedriften i ferd med å erobre Norge, og er på jakt etter en relasjonsbyggende og ambisiøs leder, som kan løfte bedriften ytterligere i et sterkt voksende marked.

Se fullstendig stillingsutlysning her.

Trebrensel er en ressurs vi har tilnærmet ubegrenset av i Norge. 

Miljøvennlig

- Det grønne skiftet er en realitet. Fokuset på alternative energiløsninger er sterkt økende også i Norge, som lenge har lent seg på olje og el-energi som ressurs. Biobrensel, der ved, pellets eller flis er energikilde, er definitivt en av de mest miljøvennlige og kostnadseffektive energiløsningene i markedet. Og tilgang på brensel er nærmest ubegrenset i landet vårt, sier grúnder og daglig leder Nils Erik Syrstad, som i 2010 fikk kontrakt med det østerrikske selskapet Hargassner om å være eneimportør av deres biobrenselanlegg til det norske markedet.

Det mobile biovarmeanlegget blir blant annet brukt på messer og utstillinger. 

Eneimportør

Nå ønsker han å slippe nye krefter til og sier at tidspunktet knapt kunne vært bedre.

- Vi trenger en framoverlent, positiv og kontaktskapende person, som kan tenke seg å forme framtida for bedriften. Denne bør være strukturert, ha økonomiforståelse, kunnskap om markedsføring og kunne bruke digitale virkemidler, sier daglig leder Nils Erik.

Orkdal kommune har investert i biovarmeanlegg som forsyner Orkdal helsetun med varme. Her er vaktmester Terje Ebbesen ved anlegget. 

 

Ambisjoner

Kom ikke å si at det ikke satses i Bygde-Norge. Biomentek er eksempel på at det finnes både kompetanse, optimisme og framtidstro. Det solide firmaet er i gang med å pusse opp lokaler i det tidligere meieribygget i Meldal. Der blir det nye kontorlokaler, visningsarealer, lager og et lite verksted. Med et landsdekkende forhandlernettverk har satsingen så langt vært rettet primært mot landbruk og mindre industribedrifter. Utviklingen går imidlertid raskt. Hargassner er helt i front og nye markeder vil åpne seg. Ambisjonen til gutta er at Hargassner skal være markedsleder i Norge i løpet av kort tid.

Bygningen som huser bioarmeanlegget ved Orkdal helsetun.  

 

- Biovarmeanlegg er i skuddet, og myndighetene er svært opptatt av alternative energikilder. Investering i biovarmeanlegg kan utløse tilskudd til bedriftsmarkedet gjennom Enova og gjennom Innovasjon Norge til landbruket, sier Nils Erik.

Her kan du se film av hvordan et biovarmeanlegg fungerer.

 

Vinn-vinn

Rennebu snekkeri er en av bedriftene som har investert i anlegg fra Biomentek.

- Vi installerte anlegget fra Hargassner i september 2017, etter at vårt gamle fyringsanlegg begynte å svikte. Det nye er enklere å håndtere, det er mindre å passe på og teknologien er svært enkel å forholde seg til, sier produksjonsleder Kjetil Gunnes, som opplyser at anlegget leverer varme til produksjonslokaler, kontor, materialtørke og malingsrom.

Produksjonsleder Kjetil Gunnes hos Rennebu snekkeri er svært godt fornøyd med løsningen de valgte. 

 

Økonomi og miljø

For Rennebu snekkeri, som leverer kjøkken, bad og møbler, er det en klar vinn-vinn-situasjon at de kan fyre med produksjonsavfallet. All spon og tafs kjøres gjennom flishuggereren og mates inn i biovarmeanlegget. På den måten blir alt trebasert avfall benyttet som fyring.

- Alternativet for oss ville vært å levere på deponi, noe som selvsagt koster, sier Kjetil, som er helt klar på at investeringen både er økonomisk lønnsom og god for miljøet.

Gjerne kvinne

De fire ansatte hos Biomentek ser fram til å få på plass den rette personen, som vil få stor frihet til å videreutvikle bedriften. Om det er en dame eller mann, spiller ingen rolle så lenge interessen og ambisjonene er til stede.

- Vi er noen greie karer, og tar gjerne med en dame på laget, sier Olav Sørløkk, og får anerkjennende nikk fra Tor-Erik Romundstad, som akkurat har svingt inn på gårdsplassen med utstillingsvogna som huser et mobilt biovarmeanlegg.

Kunne du tenke deg å lede en framtidsrettet og spennende miljøbedrift, eller ønsker mer informasjon? Kontakt styreleder Erik Kalstad på telefon 916 92 119.

Søknad sendes snarest på erik@hargassner.no

På Biomenteks nettsider kan du lese mer om selskapet og produktene de leverer: www.hargassner.no/om_oss/

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Avisa Sør-Trøndelags redaksjon, men av Avisa Sør-Trøndelags markedsavdeling.

Avisa Sør-Trøndelag er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på avisa-st.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.