Rådgiver kan gi økonomiske råd

I den vanskelige økonomiske situasjonen Hemne kommune er i, er det kanskje ikke så dumt at Hemnelistas nye toppkandidat jobber som økonomisk rådgiver?

Det er flere ting Hemnelistas nye toppkandidat, Morten Opsahl, gleder seg til å ta tak i. 

Hemnelista

Morten Opsahl (36) smiler lurt der han sitter på møterommet hos sin arbeidsgiver, Nav, på Kyrksæterøra.

– Privatøkonomi og kommuneøkonomi er nok to forskjellige ting, selv om det i prinsippet handler om det samme; du må ikke bruke mer enn det du tjener, og en dag vil det si stopp hvis du blir nødt til å bruke av sparepengene hver måned.

Økonomi – jobb nr. 1

Han skal nå hoppe etter Kjell Øyasæter, som de siste periodene har vært frontfiguren i Hemnelista, et parti som i sin tid ble etablert av Einar Ness, og som igjen var et resultat av splittelse i SV.

Hemnelista er det partiuavhengige alternativet i Hemne, og som Morten Opsahl også understreker, tar de stilling til standpunkt fra sak til sak. De trenger ikke binde seg i om den aktuelle saken har en rød, blå eller grønn politisk tråd. Han ser heller ingen ulemper med ikke å ha et moderparti høyere opp i systemet å rådføre seg med.

– Det meste handler om lokale saker, og det viktigste for Hemne nå er å få skikk på økonomien, sier Opsahl, som har jobbet ved Nav Hemne og Snillfjord siden 2009.

Bodde i USA

Han flyttet til USA da han var 20 år, og hadde San José i California som adresse i fem år. Her utdannet han seg til statsviter. Da han flyttet hjem til Norge i 2005, begynte han å jobbe hos Trondheim og omegn Boligbyggerlag (TOB), men endte altså opp hjemme i Hemne.

Nå stuper han helt frivillig inn i lokalpolitikken – med de utfordringene det fører med seg.

– Jeg har vært engasjert og politisk interessert så lenge jeg kan huske, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Jeg har en mening om det meste, og blir sikkert ikke den som holder munn aller mest om jeg blir innvalgt i kommunestyret, sier han.

Reformen

Ellers er det flere ting han formelig kribler etter å ta fatt i.

– Det blir spesielt interessant å ta tak i prosessen med kommunereformen. Det ser jeg fram til.

Morten Opsahl presiserer at han går til valg som Hemnelistas førstekandidat, ikke ordførerkandidat.