Dagens oppskrift på fiken- og aprikosmarmelade egner seg godt som tilbehør til gode smakfulle oster. Fiken og aprikoser egner seg på grunn av sin sødme godt som tilbehør til oster, fordi de gir en god kontrast til salte oster.

Når man skal lage marmelader så er det beste å bruke tørkede frukter.

Marmelade som ostetilbehør egner seg godt til bruk hele året. Men til denne helgas matspalte har jeg prøvd å sette litt julepreg på den, med å smaksette den med litt rødvin, kanel og nøtter. Noe som kan gi ett hint av gløgg-assosiasjon

Ingredienser:

300 g tørkede fiken

250 g tørkede aprikoser

Kutt de tørkede fruktene i 1/2 cm tykke strimler, og legg de i en tykkbunnet kjele.

Tilsett så 4-5 dl vann. Begynn med 4 dl, og juster eventuelt litt underveis hvis det blir behov for mer.

1 dl rødvin

2 dl sukker

2 kanelstenger

La det hele få et oppkok, før det skal stå og trekke under lokk på svak varme i 45-60 minutter. Her må du røre av og til, fortrinnsvis med en tresleiv, slik at det ikke svir seg i bunnen. La trekke til det meste av væsken har kokt inn, og det har blitt en marmeladekonsistens.

Finhakk 3 ss pistasjenøtter og vend dette inn i marmeladen.

Ha marmeladen i et rent glass eller ei serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.