Da passer det godt å starte året med en utradisjonell, billig, smakfull, kjapp og billig suppe.

Det finnes en statistikk for alt, også for hva vi ønsker å spise i januar. Hvor seriøs forskningen er, er derimot noe usikkert. Ifølge flere nettsider sier statistikken at vi ønsker å spise, lettere, sunnere, billigere og lite tidkrevende mat.

Dagens suppe er derfor en rosenkålsuppe. Noen sier de ikke liker rosenkål, men det er nok fordi rosenkålen har vært feil tilberedt; altså overkokt, brun og vassen.

Gi rosenkålsuppa en sjanse. Den smaker utrolig godt, og er enkel å lage.

Du trenger:

400 g fersk rosenkål

1 l lys kraft eller vann + buljong

salt og pepper

litt revet muskat

litt fløte

krutonger av loff

Rens rosenkålen og skjær ut stilken da det er den som gir bitter smak. Del kålene så i to og legg dem i en kjele.

Kok opp, og la det trekke til de er møre, ca. 10-15 minutter.

Sil av krafta og ta vare på den.

Kjør sammen rosenkålmassen med en stavmikser, spe med ca. 6-7 dl av krafta til en smidig suppe.

Kok opp suppen, smak til med litt revet muskat og ev. litt fløte. Smak til med salt og pepper.

Servere suppa med krutonger som lages ved å skjære noen loffskiver i små terninger som stekes gyllne i smør eller olje etter hva dietten tilsier.