De trønderske jordbærene er ca. tre uker tidligere enn i fjor. Det vitner om en at vi har hatt en god forsommer.

Både sødmen, syra og konsistensen gjør at den lett kan kombineres med mange elementer som grønnsaker, salat og meieriprodukter. Den egner seg selvsagt som dessert, men også i salater, drikker, tilbehør til middag, ja nær sagt alt.

Dagen jordbæroppskrift er en enkel jordbærsalat, hvor jordbær kombineres med fetaost, og fennikel med den karakteristiske anissmaken og friske urter.

Du trenger:

2 stk fennikel

300 g jordbær

1 ss hakket frisk kruspersille og gressløk

revet skall av 1 stk sitron

125 gfetaost

2 ss olivenolje

nykvernet pepper

Skjær bunnen av fenniklene og del dem i to på langs. Skjær de i løvtynne skiver. Legg de i isvann noen minutter slik at de blir skikkelig sprø. Deretter tørk dem på et klede.

Skyll jordbærene og rens dem. Del dem i biter.

Skyll, tørk og hakk kruspersillen.

Vend fennikelen med jordbær og kruspersille og ha revet sitronskall over. Topp med biter av fetaost eller salatost.

Drypp god olivenolje over og en god omgang med pepperkverna.