SAMSUNG CSC (Foto: Øystein Kvåle)

SAMSUNG CSC Foto: Øystein Kvåle

Skjær poteter og grønnsaker i staver. (Foto: Øystein Kvåle)

Skjær poteter og grønnsaker i staver. Foto: Øystein Kvåle

Bland sammen remuladen i ei skål. (Foto: Øystein Kvåle)

Bland sammen remuladen i ei skål. Foto: Øystein Kvåle

Vend fisken i mel blanding og egg. (Foto: Øystein Kvåle)

Vend fisken i mel blanding og egg. Foto: Øystein Kvåle

Så kan du steke dine egne fiskepinner. (Foto: Øystein Kvåle)

Så kan du steke dine egne fiskepinner. Foto: Øystein Kvåle

Panert skrei, med stekte grønnsaker og remulade

«Feskpinnja» er en udødelig slager.

Men dessverre inneholder de fint lite fisk, om man kjøper de ferdig i frysedisken.

Å lage fiskepinner selv er ikke vanskelig, men krever litt mer forarbeid. Men det er helt klart verdt innsatsen.

Vi er fortsatt i høysessong for skrei, så i denne oppskriften er det perfekt å bruke skrei, siden den tåler røffere behandling enn vanlig torskefilet.

Jeg liker også å bruke Pankomel, japanske brødmel som finnes i de fleste velassorterte butikker. Pankomel er en lettere, og mer crispy versjon av det tradisjonelle griljermelet. Som tilbehør velger jeg ovnsbakte rotgrønnsaker, som gir en bedre sødme og smak på grønnsakene i forhold til koking. Og så bruker jeg en smakfull remulade til.

Panert torsk

  • 400 g fersk torskefilet, uten skinn og bein
  • 70 g pinjekjerner
  • 1 dl Pankomel
  • 2 ss fersk persille
  • 1 dl hvetemel + salt og pepper
  • 1 egg

Rotgrønsaksfries

  • 400 g potet
  • 200 g gulrot
  • 200 g persillerot
  • Olivenolje
  • 1 ss paprikapulver
  • Salt og peppar

Remulade

  • 1 dl majones
  • ½ dl lettrømme
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts kapers, finhakket
  • 1 ss fersk persille, finhakket
  • 1 ts paprikapulver
  • Noen dråper tabasco
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Forvarm steikeovnen til 200 ºC.

Vask og skrell poteter, gulrot og persillerot. Skjær deretter i staver på ca. 1 cm og legg alt i en bolle. Fordel utover et steikebrett og strø over paprikapulver, olivenolje, salt og pepper og bland det godt sammen med fingrene. Legg alt utover igjen, unngå at ting ligger oppå hverandre. Sett midt i steikeovnen og la steike i ca. 35-45 minutter, til grønnsakene er gyldne og sprø.

Skjær fisken i små stykker på ca. 5 cm. Ha pinjekjerner og fersk persille i ein stavmikser og kjør til det er grovmalt. Bland inn pankomel og ha blandinga over på et fat.

Bland sammen hvetetemel og rikelig med salt og peppar og ha på et nytt fat.

Deretter piskar du sammen egget med en gaffel og har det på et tredje fat.

Vend fisken i hvetemelblandinga, i egg og i pankomelblandinga

Bland saman majones, rømme, sennep, kapers, persille, paprikapulver og chiliflak i ei skål. Smak deretter til med sitron, salt og pepper.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Velsmakende frikassé

Påsken er over og for mange så betyr dette mer utetid som hagestell eller rett og slett bare nyte vårluften ute.

Panert skrei, med stekte grønnsaker og remulade

«Feskpinnja» er en udødelig slager.

Lørdagsbiffen

Denne lørdagen synes jeg vi skal unne oss noe skikkelig godt.

Stek brød i gryta

Jerngryter har heldigvis begynt å bli populære igjen