Rekecocktail (Foto: Øystein Kvåle)

Rekecocktail Foto: Øystein Kvåle

Basilikum, egg og hvitløk hører med. (Foto: Øystein Kvåle)

Basilikum, egg og hvitløk hører med. Foto: Øystein Kvåle

Bruk stavmikser til å blande sammen majonesen. (Foto: Øystein Kvåle)

Bruk stavmikser til å blande sammen majonesen. Foto: Øystein Kvåle

Fenikkel og romanosalat erstatter snittet salat. (Foto: Øystein Kvåle)

Fenikkel og romanosalat erstatter snittet salat. Foto: Øystein Kvåle

Cocktailparty til maifesten

Mai står for døren med sine festdager. Og hva passer vel da bedre enn et skikkelig cocktailparty? Jeg tenker da selvfølgelig på 70-tallsklassikeren rekecoktail, som bestod av reker, snittet salat, Thousand Island og sitron.

Jeg har valgt å lage en mer tidsriktig utgave av denne klassikeren som kanskje får sleng i slengbuksene igjen, med basilikummajones, fennikel i stedet for snittet salat og selvfølgelig håndpillede reker. Reker i lake fortjener ikke adkomst i dette selskapet.

Basilikummasjones

1 neve frisk basilikum

1 helt egg

1 hvitløksfedd

2-3 dl rapsolje

1 ts ferskpresset sitronsaft



Kjør sammen alt unntatt olje med en stavmikser til en masse.

Spe med oljen til det hele får en majoneskonsistens

Smak til med salt og pepper

Rekecocktail

1 fennikel finsnittet med osthøvel

1 vårløk finkuttet

1 sjalottløk finkuttet

¼ romanosalat finkuttet

400 g pillede reker (NB! Ta vare på skallet, dette kan man koke kraft på til en fisk- eller skalldyrsuppe senere.



Bland fennikel, romanosalat, vårløk, sjalottløk og reker sammen med halvparten av basilikummajonesen. Tilsett eventuelt litt mer til ønsket konsistens. La dette trekke 10-15 minutter før det serveres

Serveres i cocktailglass eller annet egnet glass.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Blomkålsalat

Vi skrider nå inn i sensommeren, kanskje den beste tida på året for den som er opptatt av ferske, gode, norske råvarer.

Tid for hagebær

De siste ukers varme har satt fart på modningen i bærbuskene.

Nypoteter, eller rettere sagt ferskpoteter

Produsentene som dyrker poteter her i landet vil at vi skal kalle de norske potetene for ferskpoteter.

Jordbær med brent pepper

Symbolet på selve sommeren er jordbær, den deilige søte røde bære bør spises minst en gang pr. dag i sesongen.

Vafler med jordbær

Det er midtsommer, og en av mine favorittsmaker på sommeren, er den norske jordbæra.

Leder 17. august

Kampen i gang

Vil bruke mer av egne penger

Gunn Iversen Stokke (Sp) vil la Skaun kommune betale mer av opprustningen av Ølsholmskjæret.

Innlegg

Fosen Vind - Europas verste vindkraftanlegg

Thorild Aarbergsbottens svarinnlegg til oss rokkar ikkje ved vår karakteristikk av dei planlagde vindkraftanlegga på Fosen, Snillfjord og Hitra som Europas verste vindkraftanlegg.