Rekecocktail (Foto: Øystein Kvåle)

Rekecocktail Foto: Øystein Kvåle

Basilikum, egg og hvitløk hører med. (Foto: Øystein Kvåle)

Basilikum, egg og hvitløk hører med. Foto: Øystein Kvåle

Bruk stavmikser til å blande sammen majonesen. (Foto: Øystein Kvåle)

Bruk stavmikser til å blande sammen majonesen. Foto: Øystein Kvåle

Fenikkel og romanosalat erstatter snittet salat. (Foto: Øystein Kvåle)

Fenikkel og romanosalat erstatter snittet salat. Foto: Øystein Kvåle

Cocktailparty til maifesten

Mai står for døren med sine festdager. Og hva passer vel da bedre enn et skikkelig cocktailparty? Jeg tenker da selvfølgelig på 70-tallsklassikeren rekecoktail, som bestod av reker, snittet salat, Thousand Island og sitron.

Jeg har valgt å lage en mer tidsriktig utgave av denne klassikeren som kanskje får sleng i slengbuksene igjen, med basilikummajones, fennikel i stedet for snittet salat og selvfølgelig håndpillede reker. Reker i lake fortjener ikke adkomst i dette selskapet.

Basilikummasjones

1 neve frisk basilikum

1 helt egg

1 hvitløksfedd

2-3 dl rapsolje

1 ts ferskpresset sitronsaft

Kjør sammen alt unntatt olje med en stavmikser til en masse.

Spe med oljen til det hele får en majoneskonsistens

Smak til med salt og pepper

Rekecocktail

1 fennikel finsnittet med osthøvel

1 vårløk finkuttet

1 sjalottløk finkuttet

¼ romanosalat finkuttet

400 g pillede reker (NB! Ta vare på skallet, dette kan man koke kraft på til en fisk- eller skalldyrsuppe senere.

Bland fennikel, romanosalat, vårløk, sjalottløk og reker sammen med halvparten av basilikummajonesen. Tilsett eventuelt litt mer til ønsket konsistens. La dette trekke 10-15 minutter før det serveres

Serveres i cocktailglass eller annet egnet glass.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Tid for en grønn bølge

Våren og for- sommeren er tid for en del grønne grønnsaker.

Dessert i rødt, hvitt og blått

Selveste festdagen 17. mai står for døren

Grillet asparges med jomfrusaus

Asparges er et sikkert og smak- fullt vårtegn.

Velsmakende frikassé

Påsken er over og for mange så betyr dette mer utetid som hagestell eller rett og slett bare nyte vårluften ute.