Mai står for døren med sine festdager. Og hva passer vel da bedre enn et skikkelig cocktailparty? Jeg tenker da selvfølgelig på 70-tallsklassikeren rekecoktail, som bestod av reker, snittet salat, Thousand Island og sitron.

Jeg har valgt å lage en mer tidsriktig utgave av denne klassikeren som kanskje får sleng i slengbuksene igjen, med basilikummajones, fennikel i stedet for snittet salat og selvfølgelig håndpillede reker. Reker i lake fortjener ikke adkomst i dette selskapet.

Basilikummasjones

1 neve frisk basilikum

1 helt egg

1 hvitløksfedd

2-3 dl rapsolje

1 ts ferskpresset sitronsaft

Kjør sammen alt unntatt olje med en stavmikser til en masse.

Spe med oljen til det hele får en majoneskonsistens

Smak til med salt og pepper

Rekecocktail

1 fennikel finsnittet med osthøvel

1 vårløk finkuttet

1 sjalottløk finkuttet

¼ romanosalat finkuttet

400 g pillede reker (NB! Ta vare på skallet, dette kan man koke kraft på til en fisk- eller skalldyrsuppe senere.

Bland fennikel, romanosalat, vårløk, sjalottløk og reker sammen med halvparten av basilikummajonesen. Tilsett eventuelt litt mer til ønsket konsistens. La dette trekke 10-15 minutter før det serveres

Serveres i cocktailglass eller annet egnet glass.