Mai står for døren med sine festdager. Og hva passer vel da bedre enn et skikkelig cocktailparty? Jeg tenker da selvfølgelig på 70-tallsklassikeren rekecoktail, som bestod av reker, snittet salat, Thousand Island og sitron.
Jeg har valgt å lage en mer tidsriktig utgave av denne klassikeren som kanskje får sleng i slengbuksene igjen, med basilikummajones, fennikel i stedet for snittet salat og selvfølgelig håndpillede reker. Reker i lake fortjener ikke adkomst i dette selskapet.
Basilikummasjones
1 neve frisk basilikum
1 helt egg
1 hvitløksfedd
2-3 dl rapsolje
1 ts ferskpresset sitronsaft
Kjør sammen alt unntatt olje med en stavmikser til en masse.
Spe med oljen til det hele får en majoneskonsistens
Smak til med salt og pepper
Rekecocktail
1 fennikel finsnittet med osthøvel
1 vårløk finkuttet
1 sjalottløk finkuttet
¼ romanosalat finkuttet
400 g pillede reker (NB! Ta vare på skallet, dette kan man koke kraft på til en fisk- eller skalldyrsuppe senere.
Bland fennikel, romanosalat, vårløk, sjalottløk og reker sammen med halvparten av basilikummajonesen. Tilsett eventuelt litt mer til ønsket konsistens. La dette trekke 10-15 minutter før det serveres
Serveres i cocktailglass eller annet egnet glass.