Tørre vafler med jordbær og ostekrem. (Foto: Alle foto: Øystein Kvåle)

Tørre vafler med jordbær og ostekrem. Foto: Alle foto: Øystein Kvåle

Vafler med jordbær

Det er midtsommer, og en av mine favorittsmaker på sommeren, er den norske jordbæra.

Endelig er den kommet i butikken.

Selv om det er blitt jevn god kvalitet på jordbær hele året, er det noe helt spesielt når lensvikjordbæra kommer for salg. Ettersom denne sesongen ikke er spesielt lang, er det obligatorisk å spise minst ett jordbærmåltid hver dag.

Dagen forslag på jordbærmåltid er tørre vafler med ostekrem og jordbær naturell som egner seg godt til fingermat, snacks, forrett eller kveldskos..

Ostekrem

2 dl snøfrisk naturell

1 dl philadelfiaost

saft av 1 appelsin

1 neve finhakket basilikum

Pisk dette luftig sammen


Tørre vafler

3 egg

180 g sukker

180 g smør

270 g potetmel

1ts bakepulver

1ts vaniljesukker

smør til jernet

- Bland alt det tørre

- Pisk egg og sukker luftig

- Tilsett smeltet, temperert smør litt og litt

- Vend inn det tørre

- Stek vaflene på vanlig måte, vær forsiktig når du tar dem ut av jernet, de er skjøre og myke.

- Avkjøl og oppbevar i tett boks


Jordbær

Vask og del jordbæra i små båter

Nå smaker det garantert sommer!

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Helnorsk med sydlandsk vri

Butikkene bugner nå av norske rotgrønnsaker.

Får med kål

Får og lammekjøtt fyller nå hyllene på butikken.

Kokkens viltpostei

Kjøttdeig av vilt gjør god mat.

An apple a day, keeps the doctor away

...og en dag uten dessert er en dag uten mening.

Høstens blomkålsuppe

Grønnsakene begynner nå å bli på sitt beste.