Dette er en smakfull og oppgradert variant av laks og råkost, som godt kan serveres til hverdag eller fest.
For 4 personer:
600 g laksefilet
1 ss gressløk
1 ss kapers
1 ss chili
1 ss frisk timian
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
1 ts salt
Finhakk gressløk, kapers, timian og chili. Bland alt sammen med salt og nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 8 minutter til den er lett rosa, og la den hvile 4-5 minutter før servering.
Råkost:
100 g fennikel i tynne skiver
100 g rødløk i tynne skiver
100 g nykål/hodekål i
tynne strimler
100 g blomkål i små buketter
½ dl eplejuice
saft av 1 lime
1 ss olivenolje
1 ts sukker
klype havsalt
Bland alt sammen. Bland de rå grønnsakene med dressingen og la det trekke 1 times tid før bruk.