Dette er en smakfull og oppgradert variant av laks og råkost, som godt kan serveres til hverdag eller fest.

For 4 personer:

600 g laksefilet

1 ss gressløk

1 ss kapers

1 ss chili

1 ss frisk timian

1 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

1 ts salt

Finhakk gressløk, kapers, timian og chili. Bland alt sammen med salt og nykvernet pepper og olje. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 8 minutter til den er lett rosa, og la den hvile 4-5 minutter før servering.

Råkost:

100 g fennikel i tynne skiver

100 g rødløk i tynne skiver

100 g nykål/hodekål i

tynne strimler

100 g blomkål i små buketter

½ dl eplejuice

saft av 1 lime

1 ss olivenolje

1 ts sukker

klype havsalt

Bland alt sammen. Bland de rå grønnsakene med dressingen og la det trekke 1 times tid før bruk.