Stek kjøttet på sterk varme og kort tid, slik at blir rosa inni. Hval smaker av vilt, og passer godt om høsten. Selv om sesongen er over for ferskt hvalkjøtt, finnes det kjøtt av god kvalitet i frysediskene.
Du trenger:
4 skiver med hvalkjøtt à 150–180 gr.
100 g smør
salt og pepper – helst fra kvern
Bank ut kjøttskivene med hånden og form dem.
La stekepannen bli god og varm. Legg i smør. Smøret skal være brunt, ikke brent, før biffene legges i.
Stek dem pent brune på begge sider. Hvalbiffen trenger 2-4 minutter på hver side til de er medium stekt. Det vil si at det er litt motstand når man trykker på dem.
Eplecidersaus :
10 stk hvite sjampinjonger
50 g smør
4 dl syrlig eplejuice/eplecider
1 dl fløte
salt og sitronsaft
Kutt sjampinjongene i små terninger og fres i halvparten av smøret.
Hell over eplejuice og kok til bare 1/3 gjenstår.
Hell over fløte og kok til sausen tykner. Smak til med salt og litt sitronsaft.
Mango og kaperssalsa:
½ mango i små terninger
½ rødløk i små terninger
3 ss kapers
1 ss gressløk
salt og pepper
noen dråper olivenolje
Bland alt, og la det trekke i 10-15 minutter.