I det hele tatt det som gjenspeiler atmosfæren og tradisjoner rundt dette med mat.

Bakst kan være så mangt, alt fra tradisjonelle kaker, lefser og kjekser.

I dag er det moderne med muffins, cupkakes med fyll og glasur i alle varianter. Når vi tenker på bestemors formkake, med forskjellig fyll og glasur, så var dette forløperen til dagens moderne kreative cupkakes. Så derfor er denne lørdagen viet til formkaka.

Enkel formkake:

250 g egg (5 stk)

250 sukker

250 smeltet smør

250 g mel

2 ts vaniljesukker

Pisk sukker og egg til eggedosis.

Bland inn smøret og ha i siktet hvetemel og vaniljesukker. Rør forsiktig, men godt.

Hell røren i en brødform på ca. 2 liter.

Stek kaken i 50 minutter på 180 grader.

Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne i kaken etter 45 minutter. Er pinnen tørr, er kaken ferdig.

Tips til fyll:

Tørkede aprikoser, sitronsaft og revet sitronskall, ingefær, nellik, rosiner. Melis eller kremost til glasur.