Dagens oppskrift er en gammel klassisk dessert, som dessverre er kommet litt i skyggen av riskrem. Nemlig byggrynskrem. Jeg har modernisert den litt, slik at den fremstår som en litt friskere variant.

Du trenger:

80 g byggryn - bløtlagt over natta

6 dl melk

40g sukker

Frøene fra en vaniljestang

40 g sukker

Bitte litt salt

2dl kremfløte

1 ss kesam vanilje

1 granateple

Kok, melk, sukker, vaniljefrø og gryn under omrøring i cirka 40-50 minutter til en smidig grøt.

Avkjøl grøten, til den er helt kald, ellers synker kremen sammen når vi blander det.

Pisk krem av 2 dl fløte og tilsett kesam og grøt.

Ta ut frøene fra granatepla og server det sammen med byggrynsgrøten. Et annet tips er at det smaker godt med rumtopf til. Det vil si bær marinert i rom. Oppskrift til dette var i matspalten på sensommeren 2014.