Dette er en lettsaltet variant, hvor rå skinkesteik ligger i saltlake noen timer, for at saltet skal trekke inn i skinkesteken uten at det blir et klassisk saltkjøtt. Svinekjøtt har lett for å bli tørt, så det gjelder ikke å steke det for mye. Samtidig skal det være gjennomstekt. Bruk derfor steketermometer og overhold hviletidsbestemmelsene for kjøtt.

Saltlake:

100 g salt

1 l vann

1 løk

1 laurbærblad

Kok opp og avkjøl.

Kjøttet:

1,5-2 kg salta rå svinesteik

6 ss grov sennep

brødkrumme

Legg svinesteika i den avkjølte saltlake i 6-7 timer.

Tørk av steika og smør den godt inn med sennep før den rulles i brødkrumme.

Legg steika i en ildfast form.

Steik på 200 grader C i ca. 15 minutter, for så å skru ned temperaturen til 120 grader C.

Steik til kjernetemperatur 72 grader C (ca. 2 timer). La den hvile i ca. 30 minutter før den skjæres opp.

Fylt plommetomat

8 uthula plommetomater

8 svisker

1 rødløk

5-6 sjampinjong

1 skvett Cognac (2-4 ss)

smør til steiking

Ta av toppen på plommetomatene, og hul ut innmaten.

Finhakk svisker, løk og sjampinjong. Steik den blankt i smør, hell over Cognac på slutten og la det koke inn.

Fyll tomatene, sett på lokket og steik det i ovn på 120 grader C i 25-20 minutter mens steika hviler.

Server med kokte mandelpoteter og en rødvinssaus.