Dette er en lettsaltet variant, hvor rå skinkesteik ligger i saltlake noen timer, for at saltet skal trekke inn i skinkesteken uten at det blir et klassisk saltkjøtt. Svinekjøtt har lett for å bli tørt, så det gjelder ikke å steke det for mye. Samtidig skal det være gjennomstekt. Bruk derfor steketermometer og overhold hviletidsbestemmelsene for kjøtt.
Saltlake:
100 g salt
1 l vann
1 løk
1 laurbærblad
Kok opp og avkjøl.
Kjøttet:
1,5-2 kg salta rå svinesteik
6 ss grov sennep
brødkrumme
Legg svinesteika i den avkjølte saltlake i 6-7 timer.
Tørk av steika og smør den godt inn med sennep før den rulles i brødkrumme.
Legg steika i en ildfast form.
Steik på 200 grader C i ca. 15 minutter, for så å skru ned temperaturen til 120 grader C.
Steik til kjernetemperatur 72 grader C (ca. 2 timer). La den hvile i ca. 30 minutter før den skjæres opp.
Fylt plommetomat
8 uthula plommetomater
8 svisker
1 rødløk
5-6 sjampinjong
1 skvett Cognac (2-4 ss)
smør til steiking
Ta av toppen på plommetomatene, og hul ut innmaten.
Finhakk svisker, løk og sjampinjong. Steik den blankt i smør, hell over Cognac på slutten og la det koke inn.
Fyll tomatene, sett på lokket og steik det i ovn på 120 grader C i 25-20 minutter mens steika hviler.
Server med kokte mandelpoteter og en rødvinssaus.