Å steike brød i grillen gir en følelse av steinovnsbakt brød, enten man bruker kull eller gass.

Med kulegrill får brødet en ekstra aroma og røykpreg.

Å bake brød i grillen gir også mulighet for å tilbringe tiden ute enten om man ønsker ferskt brød til frokost eller til middag. Det er heller ikke nødvendig å kjøpe seg pizzastein eller andre flott innretninger som tilbys. En tynn fin stein eller skiferhelle funker godt.

Du trenger:

450 g hvetemel

75 g fint sammalt rugmel

5 g salt

½ pakke gjær, fersk eller tørr

ca. 4 dl vann, ca. 20 grader

Finhakket gressløk

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og elt den sammen i ca. 15 minutter på laveste hastighet. Ha siste desiliter av vannet i litt etter litt, etter at du har eltet i 5-7 minutter. Du trenger ikke å røre ut gjæren i væsken, men bare smuldre den oppi deigen. Med så lang eltetid vil den bli godt blandet inn.

La brødene etterheve i ca. 1 time.

Hell deigen på benken og form det til ett brød, den bør ha en fast og fin konsistens ikke for klebrig, da er det lett for at den setter seg fast på stenen. Etterhev nye 15 minutter.

Mens brødet hever, sett grillen på full guffe med en skiferstein på grillrista, slik at den er god og varm.

Når deigen har hevet ferdig, smør litt olje på skifersteinen før du legger brødet på skifersteinen og trykk den utover til 2-3 cm tykkelse.

Hell over litt olje på toppen og finhakket gressløk. Legg over lokket på grillen.

Stek brødene i 20-30 minutter på full guffe til det er sprøtt og gir en hul lyd når du banker på det.