Dagens grilltilbehør er en grønnsaksalat som er et sunt og godt grilltilbehør som godt kan justeres litt etter smak og behag. Dette er en utrolig enkel og smakfull grillsalat som kan erstatte den tradisjonelle majonespotetsalaten, og som verken trenger koking eller lang tilberedningstid.

Salat:

1 blomkålhode i små buketter som er ristet i tørr panne for en nøtteaktig smak

1 eple

5 reddiker i tynne skiver

½ ts finhakket ingefær

1 ss frisk gressløk finhakket

½ vårløk i tynne skiver

Dressing:

3 dl kesam

4ss finhakket sylteagurk

1ss friskpresset sitron

1 ts sennepspulver

½ ts sukker

l itt salt

Start med å lage dressingen til salaten, slik at den kan stå og trekke smak mens du forbereder grønnsakene.

Bland alt til dressingen og la det trekke 10 min før du smaker den til med evt. mer sukker/salt.

Bland de rå grønnsakene i dressingen, og la dette trekke 30-45 minutter før servering.

(Ja, det stemmer faktisk at grønnsakene skal være rå. Det gir god smak og god tyggemotstand).

Salaten smaker godt til grillet, fugl, kjøtt og fisk.