Nypoteter er som jordbæra. Vi skal ikke tukle for mye med dem, helst bare skrubbe litt og servere med skallet på. I dagens lørdagsrett har nypotetene fått stifte bekjentskap med sydhavsinspirerte smaker.
Joda, røkelaksen kan fint stekes. Den salte og røkte laksen får en kraftigere smak og saftigere konsistens hvis man varmebehandler den. Men det er viktig å bruke røkt laks av god kvalitet, en som er saltet og røkt, og ikke kunstig røkt.
Å servere stekt røkelaks sammen med sommerens nypotetsalat er helt fantastisk. Dette kan fint serveres som en lunsjrett eller en smakfull sommermiddag
Potetsalat 4 personer
Ingredienser:
600 g små nypoteter
en halv dl god extra Virgin olivenolje
salt og pepper
en halv rødløk
en halv ts kapers
1 ss fersk dill
Kok potetene til de er akkurat møre. Litt hard kjerne kan tåles. Slå av vannet og hell over olivenolje, litt flaksalt og noen runder med kverna pepper. Bland dette sammen. La potetene avkjøle seg og trekke smak mens du kutter ferdig resten.
Ha rødløk i tynne strimler, kapers og hakket, fersk dill i en bolle. Tilsett nypotetene som du skjærer i tykke skiver og vend dette sammen til en smakfull nypotetsalat.
Server med stekt, røkt laks. Brun «biff»-stykker av røkelaksen, ca 80-100 g, i en glovarm panne til det får en fin steikeskorpe.
Du finner matspalten hver lørdag i ST.