Denne lørdagen har jeg den klassiske Cæsar-salaten i bakhodet som inspirasjon for en enkel og smakfull jordbærsalat som egner seg som en lunsjrett, eller en sidesalat til grillmaten.

Jeg har valgt å bruke en hjertesalat, den har en delikat smak og både søt og litt bitter, noe som smaker god sammen med jordbær. Dessuten har den en crispy konsistens som holder selv lenge etter at dressingen og tilbehør er tilsatt. I kombinasjon med erkenorsk geitost, honning og sydlandsk balsamico-eddik blir dette enkelt og godt.

For 4 personer

4 ss pinjekjerner ristes lett i tørr panne, tilsett 2 ss god honning, la dette blande seg godt og tilsett 2 ss balsamico-eddik. La det koke inn i ca. ett minutt.

1 kurv jordbær, del bærene i 2 eller 4, alt etter størrelse

Dele opp Chevrè (geitost) etter smak.

2 hjertesalathoder, som er revet og vasket lett i kaldt vann. Tørkes godt i ett kjøkkenhåndkle.

Legg salaten på tallerken, legg over ost og jordbær, topp over med pinjekjerner og balsamico-dressing.