Norske lam har et naturlig beite med mye planter, gress, lyng og urter. Dette er næringsrikt fòr som gir kjøttfulle dyr og nydelig smakskarakter til kjøttet. Den særegne lammesmaken passer godt til smaker som kommer fra Provence-distriktet som rosmarin, timian, sennep og hvitløk.

Fårekjøttboller med Norzola:

500 g kvernet fårekjøtt

4 ss brødkrumme

1 ss finhakket fersk rosmarin

1/2 finkuttet kinesisk hvitløk

1 helt egg

salt og pepper

Norzola blåmuggost

Bland alt sammen og form til små boller.

Del Norzola blåmuggost i terninger på 1/2 cm x 1/2 cmsom dyttes inn i fårebollene.

Brun bollene og etterstek dem i stekeovnen på 150 grader til de er gjennomstekt. Det tar ca. 10-15 minutter.

Kålstuing

½ hodekål

1 blomkål

1 ss nøytral olje som raps, soya el.

1 ts tørr sennep

2 dl fløte

salt og pepper

Skjær hodekål i strimler og finkutt blomkålen.

Stek lett i olje.

Tilsett sennep og fløte, og la dette koke inn til en fin kålstuing.

Smak til med salt og pepper.