Det sier kokk Øystein Kvåle.

Etter hans mening er det en uting å spørre etter pølse og pommes frites til barna, som om det er det eneste de liker.

– Jeg tror at hvis barn får ta del i matlagingen og utfolde sine smaksløker, så er de åpne for å smake og like det meste. Derfor er dagens oppskrift en enkel fastfood fra Østen som barna selv kan være med og lage. Da tror jeg at de også synes det er morsomt å spise, og at de vil synes at det smaker godt, sier han.

Marinade

Dette er en mild marinade som kan krydres opp etter eget ønske.

1/2 ss karripulver

1/2 ss paprikapulver

1/2 ss soyasaus

1 ss soya/rapsolje

bland alt sammen

Til cirka 4 porsjoner:

3 kyllingfileter skjæres i 1 cm tykke strimler på langs av kyllingfileten

– Bland strimlene med marinaden, og la det trekke i ca. 15 minutter

– Bløtlegg grillspyd av tre i vann noen minutter og la barna tre på kyllingstrimlene.

– Stek kyllingspydene i olje i en stekepanne eller på grillen når det blir sommer.

Peanøttsaus:

1/2 glass grov peanøttsmør

1 dl vann

1 dl kokosmelk

– Bland alt sammen og varm forsiktig opp.

–Smak gjerne til med litt soyasaus og paprikapulver hvis dere ønsker.