Kjært barn har mange navn; vi kaller det bondeomelett, frittata på italiensk og tortilla på spansk, men uansett hva du kaller det, så smaker det utrolig godt.

Innholdet kan varieres etter hva du har lyst på og hva du har av rester i kjøleskapet. Dagens variant er sydlandsk inspirert med mye smak.

Ingredienser:

2-3 kokte poteter

ca. 150 g chorizopølse eller annen krydret salami

2 finhakket sjalottløk

50 g sopp

10 egg

8 ss pils

¼ purre eller 1 bunt gressløk

2 flådde tomater

2 ss revet parmesan

smør til steking

salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Hakk sjalottløk og stek den i noen minutter sammen med sopp og poteter i terninger.

Legg i pølseskivene, hell over sammenpiskede egg tilsatt øl, salt og pepper. Dryss over hakket purre/gressløk, flådde tomater i terninger og revet ost.

La alt stivne på svak varme. Server med brød og salat til.

Flådde tomater:

Kok opp vann. Skjær kryss-snitt i tomatskinnet, og legg tomatene i det fosskokende vannet i ca. 30 sek. Legg dem så i iskaldt vann noen minutter. Da vil skinnet løsne lett. (Du kan også bruke ferdigflådde tomater fra boks.)