Laksen tas ut av pakningen, skjæres i syltynne skiver, også kalt sashimi, og serveres med en modernisert og smakfull agurksalat.

Dette er en sommerrett som egner seg godt som forrett, eller en kveldsrett med god drikke på terrassen.

Dette trenger du til

4 porsjoner:

Agurksalat:

5 cm agurk

1 ss vårløk,

1 paprika

1/2 ts rista anisfrø

1 ss finhakket koriander

1 ss eple s idered dik

litt salt og pepper

Finhakk agurk, det grønne på en vårløk og knaskepaprikaen.

Tilsett anisfrø som er stekt i tørr panne til de begynner å hoppe som popcorn og finhakket koriander.

Bland alt til en salat sammen med eplesidereddik, salt og pepper og la dette trekke en times tid før bruk.

Laks og soyasaus limesaus:

ca. 200 g laks (enten Frøyas eller Salma)

1/2 dl soyasaus

1 ss eplesidereddik

1 ss revet fersk ingefær

saften av 1 lime

Skjær helt fersk laks i tynne skiver og anrett på tallerken.

Bland ingrediensene til sausen i ei skål.

Anrett laksen i bunnen av en tallerken. Hell over godt med saus, og fordel agurksalaten jevnt utover på fisken.