Laget har sterk tilknytning til Lensvik og skal hete Grønningen FK.

En kompisgjeng på drøyt 20 personer som bor og studerer i Trondheim, fikk i siste liten meldt på lag i 6. divisjon for 2016. Planen var i grunnen at klubben skulle hete Lokomotiv Lensvik.

– Vi var i grunnen for seint ute med å opprette et nytt lag. Derfor måtte vi velge et lag som fikk rask saksgang og ble godkjent med en gang. Derfor falt valget på Grønningen FK, som i grunnen er et ganske kult navn, forteller Benjamin Midjo Ysland som er en av flere som har stått i bresjen for å få på plass laget til årets sesong.

Kompisgjeng

Det hele startet med noen fotballøkter på løkka på høsten i fjor. Det var såpass artig at gjengen ville gjøre noe mer ut av det.

– Vi samlet en gjeng for å spille litt fotball og tok ikke lang tid før vi ville få til et lag. Det var litt som å oppdage fotball på nytt. Det er jo en liten guttedrøm å få starte sin egen klubb, sier Midjo Ysland.

Alle spillerne i troppen har på en eller annen måte tilknytning til Lensvik.

– Kjernen i laget er fra Lensvik og i tillegg har vi noen orkdalinger, men alle har på en eller annen måte en form for tilknytning til Lensvik, forteller han.

– Ha det artig

Laget skal spille hjemmekampene sine på den splitter nye kunstgressbanen i Lensvik, men noen store målsetninger har ikke klubben foran årets sesong.

– Vi har ikke spilt sammen så mye, så det er vanskelig å vite hvordan vi ligger an. Målet er å ha det artig, men vi vil også bli tatt seriøst, sier Midjo Ysland.

Klubben er også åpen for å ta imot nye spillere.

– Du kan si vi er ganske stødig bak, men mangler en del offensive spillere, så om noen er interessert så er det bare å ta kontakt.

Suksesstrener

Laget har ikke planer om å trene seg selv og har fått med seg Egil Indergård som trener. Han trente 86-årgangen på Norway cup til to finaleseiere.

– Vi trenger en leder som kan styre oss litt. Han er engasjert i fotball, så dette blir bra. Alle i klubben bidrar like mye utenfor banen, som på banen. Alle har en rolle på banen og en administrativ eller organisatorisk rolle utenom, sier Ysland.

Klubben har deltatt i 3. divisjon i Futsal i Trondheim denne vinteren og er fortsatt ubeseiret, men den første utendørskampen kommer mot Svorkmo 2 i mars.

Klubben har også egen blogg som du kan følge her.