Gunhild Øyangen har søkt permisjon fra sitt politiske verv som leder for Agdenes eldreråd. Hun sendte søknad 12. oktober, og perioden hun søker permisjon for er 12. oktober i år til 1. august neste år. Kommunestyret i Agdenes skal behandle søknaden 16. november. Saken legges fram uten innstilling, og ifølge sakspapirene har ikke Øyangen begrunnet i søknaden hvorfor hun ønsker permisjon.

Øyangen er leder for eldrerådet i inneværende valgperiode, og det er opp til kommunestyret å avgjøre om hun får fritak fra dette. Dersom Øyangen får innvilget permisjon, blir det varamedlem Kristian Selven som rykker opp som medlem i permisjonsperioden, og eldrerådet må velge ny leder.

Nylig ble det kjent at Øyangen står på sjuendeplass til Sør-Trøndelag Aps forslag til liste foran stortingsvalget neste høst. Det kan gi henne plassen som første vararepresentant på Stortinget fra Sør-Trøndelag, og listeforslaget skal behandles på nominasjonsmøtet 3. desember.

Øyangen var innvalgt på Stortinget for Sør-Trøndelag fra 1989 til 2005. Hun var landbruksminister under statsminister Gro Harlem Brundtland, og er den landbruksministeren som har sittet lengst gjennom tidene.