Det kunstneriske musikk- og danseprosjektet Fargespill holder på å ta form, med mange nasjonaliteter involvert.

– Det viser seg at dette reduserer frykt, vi ser et flott samhold i gruppa. Og de som kommer hit fra andre land får vist fram noe av det de har med seg, sier Marit Lian, prosjektleder.

Alle har noe

Fargespill er satt opp i de store byene i Norge samt noen mindre steder. Konseptet ble til i Bergen i 2004, og har filosofien: «Å arbeide med Fargespill gir oss viktig innsikt i hvordan det oppleves for barn og unge å komme som innvandrere eller flyktninger til Norge. Utfordringene er mange, sårbarheten er stor. Selv om mange av barna som kommer hit har mistet mye og blitt frarøvet grunnleggende trygghet i tilværelsen, så kommer de ikke tomhendte inn i Fargespill. Alle har med seg noen strofer fra en sang eller en liten melodi som minner dem om noe fint. Alle har med seg selv og sin stemme. Og det er nettopp dette som utgjør det verdifulle grunnstoffet i Fargespill».

Øvingshelg

I Hemne har kulturskolen siden i vår jobbet med å hente inn sanger og øve i grupper.

– Vi har jobbet i grunnskolen og på mottaket, og satt sammen den musikken som de forskjellige har kommet med, sier Lian.

I helga har deltakerne hatt øvingshelg med koreograf, og dansetrinnene ble øvd inn til fengende rytmer da ST var på besøk lørdag.

Resultatet vil bli vist fram i KulØr’n 8. november. Fram til da pågår øvinga for å sette alt sammen til en helhet.