Det er duket for musikere i verdensklasse når Jan Holberg inviterer til en reise i funkens verden på torsdag.

Det er nemlig ikke hvem som helst han har fått med seg til konsertlokalet Kulørn på Kyrksæterøra.

– Det er nok en av mine store musikalske drømmer som lar seg realisere, sier Holberg.

Han innrømmer at det er funken som ligger hans hjerte nærmest. Å få med seg Mezzoforte-musikerne Gulli Briem, trommer og saksofonist Jonas Wall til konsert på hjemmebane står høyt på han musikalske ønskeliste.

Med verden som arena

Holberg har i mange år hatt nært vennskap med Gulli, eller Gunnlaugur Briem som han egentlig heter. Mezzoforte er et instrumentalt funk og jazz-fusion-band fra Island, som ble etablert allerede i 1977. De har lagt verden for sine føtter og holder det gående den dag i dag med konserter over store deler av kloden.

– Det var faktisk Gulli som ringte meg og sa at det var på tide å finne på noe sammen, og jeg var ikke så vanskelig å overtale, ler Holberg.

Lekent

På konserten blir det selvsagt en reise i funkens verden og det vil bli låter fra både Mezzoforte, Wall og Holberg. Med seg i bandet har de for øvrig med seg Arild Følstad på keybord og Jostein Svarstad på gitar. Holberg selv vil nok sørge for funky improviserende basspill.

– Dette skal bli musikalsk lek og moro, sier Jan Holberg, som også kan avsløre andre musikalske innslag under torsdagens arrangement.

Lokale innslag

Det blir nemlig lokale musikalske innslag. Foruten Ida Solstad, som vil synge på en av Holbergs låter, vil gruppa Salt! framføre innslag fra sin Prøysen-forestilling. Det lokale singer/songwriter-bandet Harmonics vil også bidra med musikk fra sitt repertoar. Det ligger dermed an til å bli en rikholdig musikalsk meny som presenteres.

Funk-delen av konserten framføres også i kulturhuset Kimen på Stjørdal fredag 6.mai.