IIngeborg Rosøy fra Hemne finpusser på skytinga fram mot årets Landsskytterstevne. Hun drev med både ski og fotball, men da hun ble introdusert for skyting var valget enkelt.

– Jeg var ikke så god i noen av de andre idrettene, så skytinga ble etter hvert det som var mest moro å drive med, sier Rosøy om starten på skytterkarrieren.

Godt skyttermiljø

Til høsten skal hun starte på sitt tredje år ved skytterlinja på Meråker VGS, og forteller at hun stortrives der.

– Jeg har ikke peiling på hva jeg har lyst til å bli, så da bestemte jeg meg for å begynne der for å kunne finne ut av det samtidig som jeg får satse på skytinga, sier Rosøy.

Med to dager med fysisk trening, to dager med skytetrening, i tillegg til trening på kveldstid, får hun lagt ned det arbeidet som trengs. I skibygda Meråker er det et godt skyttermiljø, med hele 28 elever på skytterlinja på VGS.

Fra junior til senior

Landsskytterstevnet arrangeres i år i Øverbygd i Troms fra 29. juli til 5. august. Ingeborg skal, tross sin unge alder, delta for imponerende 8. gang i år. Hun satser på bane- og feltskyting, og har et mål om å komme til en finale.

– Jeg har aldri vært helt i toppen på landsskytterstevnet før, men på en god dag kan det gå. Det er et høyt nivå, og det er mye som skal klaffe.

Rosøy sier hun deltar på stevner omtrent hver helg, og trekker fram den gangen hun traff 30-24 på felt som et høydepunkt.

– Forskjellen i år er at jeg går fra å være junior til å bli senior, og det er en del nye rutiner. Det blir nok tøffere i konkurranser også, sier Rosøy.

– Skyting er for alle

Med et stort og godt treningsmiljø i Meråker, samt i hjemklubben Heim/Hemne Skytterlag, stortrives Ingeborg som skytter og oppfordrer flere til å prøve ut sporten.

– Skyting er for absolutt alle, slår hun fast.

Det hender at hun savner å ha noen jevnaldrende å trene med hjemme, så derfor håper hun at flere i hvert fall vil gi det en sjanse. Selv nevner hun Tove Ingeborg Hansen som et forbilde i forbindelse med skytinga.

– Det har vært en stor motivasjonsfaktor å se hvor god hun ble, og å prøve å gjøre det samme selv, sier Rosøy.

Nå ser hun fram imot å reise til Øverbygd, og etter det skal det bli godt å komme tilbake til hybellivet i Meråker igjen.