Etter søndagens seier borte mot NTNUI 2, er Meldal bare en kamp unna opprykk. Den kampen kan nok vise seg å være helt avgjørende for hvem som rykker opp til 3. divisjon kommende sesong.

Kattem borte

I sin siste kamp skal Meldal møte Kattem. Gultrøyene har bare den ene kampen igjen, mens Kattem har tre kamper igjen og er fem poeng bak Meldal. Ett annet lag som kjemper om opprykket er Hitra som har en kamp mindre spilt enn Meldal og er fire poeng bak.

Med seier borte mot Kattem er Meldal sikret opprykket om det blir uavgjort eller tap er Meldal avhengig av at både Hitra og Kattem avgir poeng i sine siste kamper.

– Vinner vi så rykker vi jo opp. Vi kan vel også rykke opp med den poengsummen vi har nå, men da er vi avhengig av hjelp. Vi går selvsagt for seier. Det er det som er målet, sier Meldal-trener Ole Johan Helland.

Slo NTNUI 2

I helga ble den første av to matchballer spilt borte mot NTNUI på Lade og det åpnet meget positivt for Meldal som tok ledelsen etter bare to minutter spill ved Olav Lo.

NTNUI utliknet kort tid senere og første omgang så ut til å ebbe ut i 1-1, men like før pause tok høyreback Henning Ree Snoen med seg ballen fremover i banen. På kanten av sekstenmeteren sendte han i vei et skudd som gikk i en bue over keeper og rett i krysset. 2-1 til Meldal til pause.

Andre omgangen var Meldal det klart beste laget på banen. Meldal skapte en rekke sjanser til å punktere kampen, men det endte til slutt med 2-1-seier på Lade.

– Det var en jevn første omgang, hvor vi ikke var spesielt gode selv om scorer to. I andre omgangen legger vi oss lavere og satser på kontringer. Vi skaper en tre-fire store muligheter uten å score, så det ble spenning til siste slutt, sier Helland.

Med i cupen

Meldal kjemper ikke bare om opprykket til 3. divisjon. Ole Johan Hellands menn er også med i semifinalen i den ny starta cupen (OBOS) for 4. og 5. divisjonslag. Gultrøyene har tatt seg helt til semifinalen og møter Ørland på bortebane fire dager før de skal spille om opprykket borte mot Kattem.

Vinner de semifinalen, så venter Innherred eller Byneset i finalen som spilles i Abrahallen.

– Kampen mot Kattem blir førsteprioritet. Det er mulig vi rullerer litt mot Ørland. Det er litt stor belastning på de som spiller juniorfotball også. Men vi satser på å vinne resten av kampene selvsagt, avslutter Helland.