Jan Erik Runhaug dømte torsdag sin siste håndballkamp i Orklahallen. 65-åringen flytter nemlig til Thailand i denne uken og legger dermed dommerfløyten på hyllen for godt.

Stoppet kampen

Torsdag i forrige uke dømte han 4. divisjonskampen mellom Orkanger 2 og Lensvik. To minutter var spilt da kampen ble stoppet uten at Runhaug hadde blåst i fløyten. Der ble det overrakt blomster og gavekort fra idrettslagene Orkanger IF, Orkdal IL og Lensvik, samt en rekke dommerkollegaer for innsatsen han har lagt ned som dommer i flere tiår.

– Jeg visste ikke om dette så det var en hyggelig overraskelse. Jeg er ikke så glad i slike ting, men jeg synes det var veldig fint gjort, sier Runhaug.

7000 kamper

Siden han kom hit i 1978 har det blitt en god del håndballkamper.

– Jeg tror det har blitt litt over 7000 kamper. Dette var min siste kamp i Orklahallen, men jeg har tre kamper til i helga, forteller han.

– Blir det noe håndballdømming i Thailand ?

– Det blir jo spilt håndball i Thailand også, men jeg tror ikke det blir noe dømming der. Jeg er tross alt 65 år også, sier den erfarne dommeren.

Nå håper han at sønnen Ove Runhaug tar over stafettpinnen.

– Han har kommet langt til tross for sin unge alder. Nå har han fått prøve seg som dommer i 2. divisjon herrer og da er det ikke langt opp til eliteserien for damer, sier Jan Erik

Snudde kampen

Kampen mellom Orkanger 2 og Lensvik ble av det spennende slaget, hvor gjestene så ut til å kunne stikke av med seieren da de ledet 14-10 til pause. Men Orkangers andrelag kom sterkt i andre omgang og kampen ble avgjort til hjemmelagets fordel etter at laget fikk straffe 20 sekunder før slutt. Dermed endte det med 24-23 seier til hjemmelaget som er ubeseiret i 4. divisjon med tre strake seiere. Lensvik har vunnet en, spilt uavgjort en og tapt en på sine tre første.