Karin Larsen flyttet til Karmøy for knapt tre år siden og har jobbet som frivillig lagleder for eliteserielaget Avaldsnes de to siste årene.

I toppserieklubben har Karin hatt ansvaret for utstyr, reiselogistikk og diverse andre ting

– Jeg jobber med det som ikke har med sport å gjøre, men jobber likevel tett med trenerne. Når du har 24 unge damespillere og bare mannfolk som trenere, er det greit å ha en hønemor i flokken, forteller Larsen.

Siste kamp

Lørdag er det cupfinalen mot Lillestrøm som gjelder. Dette blir også den siste kampen Karin representerer Avaldsnes. Orkdalingen flytter nemlig til Oslo og har fått jobb i NFF. Der skal hun ha en rolle inn mot aldersbestemte landslag på jentesiden.

– Jeg blir på en måte en overordna leder for det som har med det materielle og anna utstyr for de aldersbestemte landslaga som er J17, J19 og U23, forteller Larsen.

På samling

Allerede uken etter cupfinalen skal hun på samling med landslaget, men først er det cupfinale på lørdag og da sitter Karin på benken til Avaldsnes på Telenor Arena. Hun har god tro på at det kan blir seier.

– Jeg har faktisk god tro på at vi kan vinne. Det har vært snakk om at Lillestrøm har slitne bein etter europacupkampene, men vi må utpå der å gjøre jobben selv. Klarer vi å holde toppnivået i 90 minutter har vi en god sjanse, tror hun.

Ildsjel

Karin Larsen har som kjent lang fartstid bak seg som ivrig ildsjel i Orkdal. I mange år var hun leder for fotballavdelinga i Orkdal IL og var arrangementsansvarlig for Kattems eliteserielag da de spilte kampene på Orkdalsbanken stadion. Hun var også aktivt med under utbygginga av Knyken skisenter. Nå gir hun seg altså etter to års frivillig engasjement for Avaldsnes og det tror hun blir tungt.

– Det er en veldig spennende klubb å jobbe i. Det er veldig stort engasjement rundt klubben. Det gjelder både fra supportere og de som jobber i klubben. Nå flytter jeg først og fremst på meg for å komme nærmere døtrene mine som holder til i Oslo og jeg gleder meg til å ta fatt på den nye jobben i NFF, sier hun.