Det var bare sol og glede i «borggården» ved Bårdshaug herregård da Vamp innviet den nye konsertarenaen ved herregården. For å si det enkelt: Alt var perfekt. Musikken, været, arenaen, stemningen, publikum, omgivelsene rundt. Her var Vamp i sitt rette element, og herregården med.

Vamp med sin melodiøse musikk fylt med energi og driv utført av dyktige musikere som behersker flere instrumenter, er perfekt for utendørsarenaer. Vamp har sin egen evne til å fange publikum i øyeblikket; til og med de mest snakkesalige i rekkene.

I Vamp sin musikk er det alltid noe som skjer, og mange av låtene kjenner vi også uten at det nødvendigvis blir allsang av dem. De er bare så innmari gode å høre på når Vamp framfører dem. Til og med Tir n’a Noir greier de å framføre med inderlighet etter utallige framføringer gjennom mange år.

På konserten på Bårdshaug herregård fikk vi alt vi ba om; de kjente, kjære Vamplåtene som vi aldri blir lei av, og alle de nye, flotte sangene. For Vamp skaper stadig ny musikk; musikk som er særegen for dem og som har dette vampske over seg. Det vi si musikk som kommer fra havet et sted og som kanskje er litt inspirert av irsk musikk.

Konserten med Vamp på Bårdshaug herregård kan bli starten på noe nytt og stort. Den nye ledelsen ved herregården besto prøven ved glans. Dette vil publikum åpenbart ha mer av. Selv var de også svært god fornøyde etter konserten.

Da vi kjørte hjem, regnet det. Og vi tenkte; la det bare regne.

Les mer i ST på papir tirsdag 19. juli.