Lørdag satte Oppdal et lite press på Orkanger IF etter at de slo Svorkmo og overtok tabelltopp, men OIF taklet presset uten problemer.

Orkanger måtte ta poeng for å vinne avdelingen og det hadde laget ingen problemer med å gjøre. Eskil Sivertsen sendte OIF i føringen etter bare ni minutter. Etter en halvtime sørget Mats Bang Pedersen for 2-0 som også ble pauseresultatet.

Litt spenning

Det ble litt spenning da Rindal reduserte på et frispark ti minutter ut i andre omgang, men spenning varte bare i ett minutt for Rune Asphaug satte ballen i hjørnet fra drøye 20 meter. Halvveis i andre omgang øker Per Olav Jensen til 4-1, før Rindal reduserer til 4-2 kvarteret før slutt. Seieren var aldri truet og Orkanger kunne juble etter å ha blitt seriemestere i 5. divisjon avdeling 4.

Kvalik

Dette var bare første hinder i jakten på opprykk til 4. divisjon. Nå gjenstår det å spille om kretsmesterskapet. I semifinalen er det Brekken som står på motsatt halvdel. Kampen mot Brekken skal spilles innen 22. oktober.

Om OIF slår Brekken er det finale og spill om kretsmesterskapet neste. Kretsmesteren får møte de dårligste laget i 4. divisjon som holder seg til en play off. Vinneren av den kampen spiller 4. divisjon neste år. Det kan bli en lang høst med kvalifisering.