Denne uka sprer Gjertruds sigøynerorkester ekte musikkglede i Orkdal. Fra de yngste fiolinelevene ved kulturskolen til de eldste musikkelskerne i bygda, fikk ta del i musikkgleden i tillegg til konserten i Orkdal kulturhus onsdag kveld.

Tirsdag kveld hadde orkesteret workshop med de unge fiolinelevene i kulturskolene i Skaun og Orkdal. Vi tipper de unge musikerne ble inspirert av spillegleden i Gjertruds sigøynerorkester. Onsdag kveld inviterte de også til konsert ved Orkdal kulturscene.

Revet med

Orkesteret skapte stor glede og begeistring da de holdt en minikonsert ved Orkdal helsetun onsdag formiddag. Aldri var det satt ut så mange stoler på stua. Både beboere og besøkende gledet seg stort over musikken som orkesteret formidlet direkte og personlig til hver enkelt. Dette var ildfull musikkformidling av beste sort; musikk full av temperament slik vi kjenner det fra sigøynermusikken.

- Jeg lot meg rive helt med, jeg, ler Turid Bryne som strålte gjennom hele konserten.

Margit Porsanger var ikke mindre fornøyd med konserten, og danset med i musikkens rytmer.

Sterkt orkester

Gjertrud Økland som spiller fiolin, leder Gjertruds sigøynerorkester. Hun spiller til daglig i Stavanger Symfoniorkester. Georg Reiss (klarinett) er frilansmusiker med base i Oslo. Han er kjent som jazzklarinettist, men har også spesialisert seg på folkemusikk. Tom Karlsrud (trekkspill) fra Aurland arbeider som frilansmusiker, musikkskolerektor og daglig leder i Lærdal musikkproduksjon. Også han samarbeider med en rekke folkemusikere. Pål Thorstensen (kontrabass) er frilansmusiker fra Tromsø, med bakgrunn innen jazz og folkemusikk. Trond Villa (bratsj) er mest kjent som folkrock- og balkanfiolinist fra tida som frilansmusiker. Han bor i Telemark og arbeider i Telemarkkonsertar. Helene Waage (cello, sang) er frilansmusiker som bor i Sauherad i Telemark. Hun har samarbeidet med mange norske folkemusikkutøvere. Ernest Bangó (cimbalom) er en erfaren og dyktig cimbalist fra Budapest. Han har turnert verden rundt i 18 år med sigøynerkapellet til en av Ungarns aller mest kjente prímáser, Roby Lakatos. For tida spiller han på en av Budapests beste restauranter.

Og onsdag 15. februar er det altså anledning til å oppleve dette flotte orkesteret ved Orkdal kulturscene.