Statsadvokaten mener at et firma i Midtre Gauldal brøt arbeidsmiljøloven på flere punkter i forbindelse med pukkverkulykka på Støren 26. september i fjor, hvor Tommy Bye fra Fannrem i Orkdal døde, skriver Adresseavisen.

Les også: Mann fra Orkdal omkom i ulykke

31-åringen var selvstendig næringsdrivende, men var innleid hos Winsnes maskin & transport da ulykken skjedde. Det var ingen vitner til hendelsen som skjedde på formiddagen.

Politiet har etterforsket saken, og mener det er brudd på arbeidsmiljøloven. Winsnes maskin & transport får et forelegg på 600 000 kroner. I tillegg har en leder i bedriften mottatt et forelegg på 25 000 kroner.

Ulykka skal ha skjedd da Bye kom i kontakt med et usikret transportbånd på sorteringsverket. Han ble deretter dratt inn i maskinen og døde.

Førstestatsadvokaten mener at knuseverket ikke var utstyrt med nødvendig verneinnretning. I tillegg hadde ikke 31-åringen fått nødvendig opplæring på maskina han betjente.

Om forelegget ikke vedtas, sendes dokumentet til tingretten. I en eventuell rettssak vil påtalemyndigheten legge ned påstand om et høyere forelegg for firmaet - 800 000 kroner, skriver Adresseavisen.