Ingen Rennebumartna uten en spesielt oppnevnt martnasgjest til høytidelig å åpne martnan. Årets martnasgjest er Tine Solheim, en av landets fremste designere.

Egentlig skulle Solheim «bare» være dommer og lede det kule symesterskapet. Men når martnan først hadde fått henne til Rennebu, lar henne være årets martnasgjest. I det ligger også ansvaret for å åpne martnan fredag 12. august.

Yves St. Laurent og Per Spook

Etter åpninga som alltid pleier å være både høytidelig og underholdende, har moteeksperten og designeren et inspirasjonsforedrag om sying og strikking.

Det er ikke bare her i Norge Tine Solheim er kjent. Hun er uteksaminert med æresdiplom fra den prestisjefylte École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne i 1980. I Paris hadde hun praksis hos ingen ringere enn Yves St. Laurent og Per Spook, før hun i 1982 startet sitt eget design- og modellsømatelier i Oslo, Atelier Dolce Vita.

Kongelige og kjendiser

Ved siden av Haute Couture-modeller og brudekjoler har hun også designet kolleksjoner for konfeksjonsindustrien, og i over 30 år har hun kledd opp medlemmer av kongehuset, skuespillere og artister og andre som ønsker et antrekk utenom det vanlige.

Blant oppdrag hun er kjent for, er signingskjolen til Dronning Sonja, og artister som har benyttet seg av hennes kreativitet og kreasjoner er blant andre Wenche Foss, Wenche Myhre, Hanne Krogh, Elisabeth Andreassen, Kari Bremnes, Mari Maurstad, Guri Schanke, Hege Schøyen, Grethe Kausland, Anita Skorgan og Jan Teigen.

«Kortreiste» plagg

Solheim var også faglig ansvarlig for oppstartinga og de første årene av Moteakademiet, Merkantilt Institutt på slutten av 80- tallet.

Høsten 2015 lanserte hun et nytt kolleksjonskonsept «Limited edition». Det er først og fremst kjoler, men også skjørt, jakker, frakker og kåper til enhver anledning. Plaggene er «kortreiste», det vil si at de er laget av skreddere og lærlinger i Norge. Det spesielle er at det er kun et eksemplar eller et svært begrenset antall av hvert plagg, altså i «limited edition» og såkalt «Semi Couture».