Hallvard Løfald har imponert såpass mye i sesongåpningen at han denne helga ble tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer kommende helg.

Under sesongåpningen på Beitostølen imponerte rindalingen mange med sin råsterke 9. plass på 15 kilometer friteknikk. Denne helga fulgte han opp med nok et sterkt løp på 20 kilometer duatlon under Gålå-sprinten. Det endte til slutt med 10. plass og telefon fra rekrutt-treneren på landslaget.

– Det var litt overraskende å bli tatt ut, men jeg har hatt en god start på sesongen og har derfor hatt litt troen på å få en sjanse, sier Løfald.

Går mot verdenseliten

I fjor fikk han sjansen mot slutten av sesongen da det ble arrangert sprint i Drammen, men dette blir det aller første distanserennet i verdenscupen for 23-åringen som skal gå 30 kilometer duatlon på lørdag. Der er Petter Northug stor favoritt og Løfald skal gjøre så godt han kan med å henge på feltet.

– Jeg er i god form og fått trent veldig godt de siste månedene. Det er vanskelig å si hvor mye jeg kan hevde meg på 30 kilometeren, men jeg har et håp om å ta verdenscuppoeng. Jeg blir ikke skuffa om jeg ikke klarer det, men jeg skal i hvert fall henge med så lenge som mulig, håper Løfald.

Disse blir med i herretroppen på Lillehammer :

Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Anders Nøstdahl Gløersen, Petter Northug, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Simen Sveen, Martin Løwstrøm Nyenget, Emil Iversen, Mathias Rundgreen, Hallvard Løfald, Daniel Myrmæl Helgestad, Simen Hegstad Krüger, Johan Hoel, Emil Nyeng, Gjøran Tefre, Magne Haga og Anders Tettli Rennemo.