Ingebjørg Bratland er det store trekkplasteret på årets Kristin på Husaby. Søndag 26. juni avslutter hun festivalen med konsert i Rossvoll flerbrukshall i Børsa.

Synger i operaen

Ingebjørg Bratland har drevet med musikk og musikkformidling i hele sitt unge liv. Dette siste halvåret har det bare tatt av for den 25 år unge artisten fra Vinje i Telemark.

– Vi var heldige som var tidlig ute med å booke henne til årets Kristin på Husaby, sier Espen Tørset som sitter i programkomiteen for Kristin på Husaby.

Midt i blinken

Han er glad over å få en artist som passer så godt til Kristin på Husaby sin ideologi.

Ingebjørg Bratland er kveder med mange års erfaring innenfor folkemusikken. De siste årene har hun vunnet folks hjerter ved å mikse folkemusikk og pop. I disse dager er hun høyaktuell med albumet «Månesinn» som er et uttrykk for denne musikalske miksen.

– Ingebjørg Bratland er midt i blinken både som tradisjonsbærer og som fornyer av norsk musikk, sier Espen Tørset.

Billetter for salg

Ingebjørg Bratland er blant annet kjent for låtene «Ingen som du», «På avstand» og «Fordi eg elskar deg» som opprinnelig var skrevet for Bob Dylan, men som Ingebjørg Bratland har gjort til sin låt.

Bratland synger både egne og andre sine låter. Det som har gjort henne så populær er nok først og fremst hennes særegne stemme og evne til å formidle.

– Hun har åpenbart truffet en nerve hos publikum, sier Tørset.

Billettene til konserten med Ingebjørg Bratland er allerede lagt ut for salg.

Årets Kristin på Husaby arrangeres 24. - 26. juni på Venn i Skaun.

Les mer i ST på papir tirsdag 12. januar .