Franske Technip, relativt nyfusjonert med amerikanske FMC Techologies, er representert i 48 land og har ca. 43 000 ansatte. Selskapet heter nå TechnipFMC.

Men det er altså et ikke-tema å flagge ut virksomheten på Orkanger, der i underkant av 100 ansatte har sitt virke.

— Viktig for oss

Hallvard Hasselknippe, som er stasjonert i Paris og leder for selskapets subsea-løsninger, understreket under Orkangerkonferansen torsdag at avdelingen i Orkdal er viktig.

— Vi er et globalt selskap, men også et desentralisert selskap hvor vi ønsker å bidra til verdiskaping og bygge opp kompetanse der vi har virksomhet. Er vi i Orkdal, satser vi på orkdalinger, er vi i Norge satser vi på nordmenn og er vi i Ghana satser vi på ghanesere, sier Hasselknippe til ST.

Selskapet har en filosofi om at der de etablerer seg, ønsker de å være, om det ikke er snakk om en virksomhet de ikke lenger finner det nødvendig å ha i sin portefølje.

— Technip på Orkanger er viktig for oss i tida framover, sier Hasselknippe.

Det skjer på Orkanger

Og, det bokstavelig talt rører seg ved avdelingen på Grønøra. Som omtalt allerede i ST, er spolingen for Statoils Marine Wave One i gang. Her skal rør fraktes til Oseberg Vestflanken 2 og Johan Sverdrup. Det var for litt over et år siden selskapet fikk en kontrakt på ca. 400 millioner kroner på denne jobben.

Torsdag viste Hasselknippe ei tidslinje fram mot 2019, der det skal skje installasjoner på flere prosjekt fra Orkanger, flere av dem for Statoil.

Han hadde ellers integrerte løsninger i tankegangen «alt i ett» og viktigheten av å holde kostnadene nede i sitt foredrag til forsamlingen på Bårdshaug.

TechnipFMCs tre hovedområder er subsea, on-/offshore og surface.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300